BoardGame

Most az egyiptomi mitológiából facsarja a pénzt Hollywood társasjáték-kiadója


Belehúztak a fejlesztők a Kickstarteren – már az előző heti összefoglalót is úgy zárta a Tarsasjatekok.com, hogy ha hirtelen meg is szűnne a társasjáték-kiadás, akkor is lenne bőven anyaguk a következő heti ajánlókra. Most viszont már egyenesen azt írják, hogy egészen turbófokozatba kapcsolt a közösségi finanszírozás.

Itt van például a társasjáték-fejlesztő/kiadó gyár, az amerikai a CMON legújabb pénztemetője vagy épp pénztermelője (február közepén írtunk nem túl izgalmas Marvel-játékukról), ami szokás szerint nagyon jól teljesít. Az Ankh: Gods of Egypt az egyiptomi istenek háborúját teszi játéktáblára, ami nem rossz téma. És nyilván annyi mini lesz a dobozban, hogy egy élet is kevés lenne a kifestésükhöz.

A Rush M.D. a magyar Turczi Dávid a Kitchen Rush játékának második változata, mely már a második körét futja a Ks-en. Az első is sikeres volt, de nem hozott túl nagy példányszámot, ez a második a kiegészítővel együtt jön. A konyhás verzióban munkásainkat kellett pakolgatnunk éttermi konyhán, közben meg meg kellett szerveznünk a beszerzést és a dolgozók kifizetését is. Ha hibáztunk, max odaégett a rántotthús. A Rush M.D.-ben azonban étterem helyett egy kórházat menedzselünk…

A 2010-es Lords of Vegas kaszinós társas volt, mégis igencsak kevés szerencsefaktor volt benne. A sikeres kiadás tízéves évfordulójára szülinapi kiadást és kiegészítőt kickstartereztetnek, 10th Anniversary: Underworld and Boss Bundle címen. Már az eredeti játékot is úgy képzelték, hogy a játékosok alvilági figurák bőrébe bújnak, de aztán máshogy alakult. Az Underworld kiegészítővel végre megvalósul ez a terv is.

Bővebben a Tarsasjatekok.com 18. heti Kickstarter-szemléjében.

 

Ez is egy érdekes Kickstarter:

Összegyűjtött 80 milliót a kórházas társasjátékára, aztán jött a világjárvány

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva