Counter Strike

Lement a BLAST Rising sorsolása, jól ismert ellenfelek a Salamander csoportjában!


Kemény csoportba került a Salamander, de nem lehetetlen a továbbjutás.

Három napja számoltunk be arról, hogy a Salamander meghívást kapott a BLAST Risingra, tegnap pedig a csoportok sorsolása is megtörtént. A magyarok az ,,A” csoportba kerültek, erős csapatok közé, de minden esély megvan a továbbjutásra.

A 30 ezer euró összdíjazású versenyen 16 csapat vesz részt, amelyeket négyfős csoportokba osztottak. Mindenki mindenkivel kétszer játszik (BO1) és az első, illetve második helyezettek jutnak tovább a rájátszásba. Az egyenes ági playoff BO3-ban zajlik majd.

A meghívott csapatok közt olyan neveket láthatunk, mint a Heretics, amely a Road to Rio eddigi legnagyobb meglepetése, vagy a HAVU, amely harmadik helyen zárta a Flashpoint első szezonját.

A Salamander a német ALTERNATE aTTaX, a dán Tricked, és a brit Endpoint társaságában vág neki a versenynek, ami már csak azért is érdekes, mert a legutóbbi ESEA-szezon során mindhárom csapat ellen megmérkőztek.

A britekkel még március elején, az alapszakaszban találkoztak, és az Endpoint 16-10-re győzni is tudott. A másik két ellenfél már frissebb élmény: a Tricked ellen 2-1-re nyert a Salamander az Advanced nyolcaddöntőjében, míg az ALTERNATE ellen kétszer kikaptak, előbb a negyeddöntőben, majd pedig a második fix MDL spotról döntő meccsen.

Ha az erőviszonyokat nézzük, akkor az ALTERNATE a legerősebb csapat, a Tricked a leggyengébb, és a második hely sorsa a Salamander és az Endpoint között dőlhetne el, de ne feledjük, hogy BO1-es csoportmeccsekről van szó, azaz bármi megtörténhet.

Nem is szeretnék tippekbe bocsátkozni, az elkövetkezendő két hét során választ kapunk mindenre. Annyi biztos, hogy nem egyszerű ellenfelek, de a Salamander jól ismeri őket, van közös (közel)múlt, és a korábbi összecsapásokból tanulva még az erősebbek is foghatóak.

És ha van csapat, aki képes meglepetést okozni, az a Salamander, erre az elmúlt időben már több példát is láthattunk.

A többi csoport sorsolása a következőképpen alakult:

A verseny hétfőn rajtol, és egészen május 22-ig tart, a Salamander pedig alsóhangon hat BO1-es meccset fog játszani – ezt a számot egy továbbjutás esetén további BO3-as párharcokkal növelhetik majd. Az eseményt magyar nyelven a Metabro fogja közvetíteni, így a mérkőzéseket a Twitch csatornánkon végig élőben követhetitek. Sok sikert a srácoknak!

Ezt már olvastad?

A Dignitas 113 körös meccsen, nyolc meccspontot hárítva, de legyőzte a világelső fnatic csapatát!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva