Counter Strike

Tisztességgel helytállt a Salamander, de a negyeddöntőben búcsúztak a tornától!


A Complexity már túl nagy falatnak bizonyult, a magyarok 2:0-ás vereséget szenvedtek.

Szerdán a Salamander számára is elrajtolt a #HomeSweetHome nevű nyolchetes versenysorozat harmadik állomása, ahol a forZe és az AGO legyőzését követően bebiztosították helyüket a rájátszásban. A negyeddöntőben a magyarok a nagynevű Complexity ellen játszottak, és végül két pályán alulmaradtak ellenfelükkel szemben.

A tornára a Salamander az április végén rendezett nyílt kvalifikációról jutott be, ahol olyan csapatokat győztek le, mint az AVEZ, a Sinners, a Nexus, vagy a Wygers. A 178 csapatból csak a legjobb kettő jutott be a főversenyre, a magyarok mellett ez még a FATE-nek sikerült.

A tizenhat csapatos (14 meghívott + 2 open kvali) mezőnyt négyfős csoportokra osztották, a Salamander a ,,B” jelűbe került, a forZe, az AGO és a Dosia nevével fémjelzett Mustang Crew mellé. Innen már a továbbjutás is bravúrnak számított, márpedig a magyarok mindezt egyetlen pálya elvesztése nélkül hozták össze!

A csoportkör végeredménye.

Másik nyílt kvaliról bejutott csapatként a FATE mindkét meccsét elvesztette, és összesen csak 12 kört hoztak. A Salamander a másik véglet, előbb 16:13-ra nyertek a TOP 20-as forZe ellen, majd BO3-ban 2:0-ra legyőzték a lengyel AGO csapatát is.

Hazánk fiai a rájátszásban a Complexity csapatát kapták, ami nem bizonyult a legkedvezőbb match-upnak. A jelenleg Dániában állomásozó csapat ugyan kikapott a SMASH ellen a BO1-es nyitómeccsen, de a BO3-ak során a FATE-nek összesen 10, míg a Nordavind-nek 9 kört engedtek.

Ezzel szemben a Salamander 13 körig jutott, persze ez is csak arra volt elég, hogy Mirage-on egy kicsit megszorongassák az ellenfelet. A saját pályán, Nuke-on 4 kört nyertek Aaron-ék, így az elmúlt időszak 90%-os győzelmi aránya is megcsappant egy kicsit.

A mérkőzés statisztikái.

Persze ez egy kicsit csalóka, hiszen a Complexity a közelmúltban olyan csapatokat vert el itt, mint az Astralis, a North, az ENCE, vagy az MIBR. A világranglistán 26. helyen álló alakulat Miraget pickelt, ami papíron a legerősebb pályájuk, de a Salamander számára sem utolsó.

Itt sokáig teljesen partiban voltak a srácok, sőt, egy pár kör erejéig ,,megszégyenítő” könnyedséggel jutottak be a lerakókra, ezáltal folyamatosan a fegyverek kimentésére késztetve az ellenfelet.

A Salamander 2:6-ról 7:7-ig visszajött T-ben, de a vezetést nem tudták átvenni, és a második félidőben már inkább a Complexity akarata érvényesült. Itt is akadt még két 5v3, és egy 3v2-es eco, de a kiváló aim és összjáték együttese miatt ezeket a körök is végül k0nfig-ékhoz kerültek.

A végeredmény így 2:0 lett, a Complexity bejutott az elődöntőbe, a Salamander pedig búcsúzott a tornától. Aggodalomra semmi ok, tapasztalatszerzésre ez így is kiválónak bizonyult, és jövő héten lehet javítani, hiszen a srácok a negyedik heti főversenyre közvetlen meghívást kaptak!

Emellett ott van még a BLAST Rising, és az ESEA Advanced is, így a közeljövőben biztosan nem maradunk meccsek nélkül. Ha pedig nem szeretnél lemaradni az élő közvetítésekről, akkor kövesd a Metabro Twitch csatornáját!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva