Counter Strike

Újra összeáll a 2010-es NAVI, még ha csak egy meccs erejéig is!


Az egykor világverő csapat streamerek ellen játszik showmeccset, és a CS:GO mellett az 1.6 is előkerül!

A HLTV oldalán a mai meccsek között kutatva egy érdekes párosításra lettem figyelmes: NAVI 2010 vs. CIS Streamers. A lineup szerintem sokaknál fog szép emlékeket előhozni, hiszen a csapat egy időben verhetetlennek számított és valósággal uralta a CS világát.

A Natus Vincere szervezet 2009. december 17-én látta meg a napvilágot, az 1.6-os csapat első felállása pedig a következő volt: Zeus, starix, ceh9, Edward, markeloff. Az ötösfogat két csapat elegyeként állt össze, előbbi három a KerchNET-től, utóbbi kettő pedig a HellRaisers-től érkezett.

A roster 2012 novemberében az első között volt, amely CS:GO-ra váltott, ahol még 2013 júliusáig játszottak együtt. Az együtt töltött három és fél év alatt mindent megnyertek, amit meglehetett, persze itt leginkább az 1.6-os verzióra kell gondolni.

2010-ben első helyen végeztek az ESWC, a WCG, a DreamHack Winter, az IEM IV és az Arbalet három állomása során is, így gyakorlatilag minden fontosabb eseményt megnyertek. A dominálás 2011 első felében is folytatódott, hiszen tornagyőzelemig jutottak az IEM V, az ASUS Spring, az OSPL Spring és Intel CSC 7 során is.

Ezt követően is folyamatosan a top tier részét képezték, de nem volt egyszerű dolgok olyan csapatok mellett, mint az SK, a fnatic, a Frag Executors, az ESC, vagy az mTw. A kőkemény scene ellenére is a legjobbak közt maradtak és a 2011-es év második felében a következő eredményeket hozták össze, a teljessség igénye nélkül:

GameGune 2011 – 3. helyezés
WEG e-Stars 2011 – 3. helyezés
SEC 2011 – 2. helyezés
ESWC 2011 – 2. helyezés

2012-ben már csak két komolyabb verseny-győzelmük lett, januárban az IEM VI Global Challenge, majd márciusban a TECHLABS Cup moszkvai állomása. Ezt követően is rengeteg döntőt játszottak, de azokat kivétel nélkül elvesztették, és legfőképp a fnatic-nak ,,köszönhető”.

A csapat 2012 végén CS:GO-ra váltott, ahol a NiP és a franciák (LDLC, VeryGames) dominálása mellett – ezzel az összeállítással – már nem sok esélyük maradt a jó eredményekre, így 2013 nyarán a szétválás mellett döntöttek.

A játékosok CS:GO-ban sem maradtak eredmények nélkül, de immáron külön utakon, hiszen volt aki továbbállt, akadt aki visszavonult és streamerként folytatta, de arra is láttunk példát, hogy az egykori ötös egyik tagja később Majort nyerjen.

A csapat sok szépet megélt együtt, és az 1.6-os verzió egyik legerősebb felállásának számítottak, most pedig egy showmeccs keretein belül újra láthatjuk őket. A BO5-ös mérkőzést CIS régióbeli streamerek ellen fogják játszani, és GO-ban, továbbá 1.6-ban is megmérkőznek. A 16:00-kor kezdődő meccset ITT tudjátok majd nézni!

Ezt már olvastad?

Tisztességgel helytállt a Salamander, de a negyeddöntőben búcsúztak a tornától!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva