BoardGame

Kiegészítő jön a Nemesishez, az Alien-filmek nem hivatalos társasjáték-mutációjához


Ezen kívül egy obligát fantasys és egy társasjáték-képregényes projekt a heti Kickstarter-szemlében.

A szerintünk egyik, ha nem a legfontosabb társasjátékmágnessel üti föl a Tarsasjatekok.com e heti Kickstarter-szemléjét: mióta elvárás, hogy egy társasjátéknak legyen története? A választ nem tudják, de az biztos, ma már nem elég, hogy “jönnek a zombik”, vagy hogy “egy különleges osztag tagjai vagytok”. Fölteszik azt a szerintünk is nagyon fontos kérdést is, hogy vajon melyik az a társasjáték, amelyik megérdemelné, hogy filmet vagy könyvet írjanak belőle?

Nosztalgikus hangulatot idéz meg a Classic Quest: erősen retrós látványvilág, de a modern játékmenet, és a körítés is a szokásos kazamatafelfedezős fantasy, és még a klisés karakterek is megvannak. Olajozott testű Conan, Gandalf-pofa varázsló, levernek néhány indokolatlanul odakerült és indokolatlan méretű patkányt, meg goblint, fölmarják a kincset, amiről senki se tudja, miért kellett olyan rohadt mélyre elásni.

Nemesis úgy vonult be a társasköztudatba, mint az Alien-játék, ami tele van figurákkal, és még piszkosul izgalmas is, de csak azért nem hivatalos-rendes Alien-játék, mert nem kaptak hozzá engedélyt, illetve kiadója, az Awaken Realms kínosan ügyelt rá, hogy ne kelljen jogdíjat fizetni. Aztán mégis az egyik legkedveltebb scifi-játékká nőtte ki magát. Most kickstarterezett Nemesis: Lockdown önállóan játszható kiegészítő az eredeti játékhoz (és a címe is milyen aktuális volt még két hete is, mikor még a koronavírus-járvány miatti leállásban voltunk).

Harmadik szemlézett Ks-projekt a héten a közösségi finanszírozásból támogatott társasjáték-kiadás fröccsöntő gigásza, a CMON új irányát jelzi, ez pedig a képregény. Valami műanyag azért jár az egyes füzetekhez, melyek a Zombicide, a Zombicide: Invader, a Death May Die, illetve Starcadia Quest képregényesített változatát rejti.

 

Bővebben a Tarsasjatekok.com 23. heti Kickstarter-szemléjében

 

 

Ennek már megvolt a Kickstarter-kampánya:

Élesíteni kellett volna az atomfegyvereinket, mikor kiderült, hogy valami fekete dzsuva terjed a Holdon

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva