BoardGame

Először változtattak társasos Kickstarter-kampányon a támogatók hisztije miatt


Akár mérföldkőnek is nevezhetjük, ami a héten történt a közösségifinanszírozó-platformon.

Legalábbis ha a társasjátékok kampányait nézzük: a Kemet: Blood and Sand kampányának Cthulhu kiegészítője annyi és annyi olyan kritikát kapott a támogatóktól, hogy a kiadó kénytelen volt lépni. De szimpatikusabb lehet-e egy kampány attól, hogy behódolnak a kritikáknak? Vagy a kiadó Matagotnak nem kellett volna meghátrálni a hiszti miatt?…

Nemrég ért véget a CMON egyiptomos játéka, az Ankh a kampánya. Akkor fölmerült a kérdés, hogy nem fogja-e ütni egymást a Kemet: Blood and Sanddel, a Matagot új, szintén egyiptomos játéka kampányával. Nos, kiderült, hogy a két társas remekül megfér egymás mellett – mindkettő szépen termeli a pénzt.

Viszont a beholderek élete nem könnyű. Miután túlvagy egy durva munkanapon (vagyis pusztító sugaraddal új alagútrendszert vágtál a vackodba, amitől frankón el is zsibbadt a bal fölső szemkocsányod, majd méret szerint szétválogattad az általad kővé változtatott kalandozók szobrait), és épp már álomra merülnél, mire egy csapat beképzelt hős nagy garral rádrúgja az ajtót. A Die in the Dungeonban a morcos beholder és három szomszédja bőrébe bújva taníthatod meg ezeknek a túl jó fiúknak, hogy legalább kopogni illik.

Aztán a 7 Fortunes (Greek Mythology Edition) játékot és besorolását (Battle Arena Board Game) nézve fölmerülhet bennünk, hogy vajon ez is csak nem valami újabb minikkel gazdagon dekorált hexás stratégia lesz? Nem, dehogy, sokkal durvább: ez valójában egy huszonegy! Nem vicc, tényleg addig kell számkártyákat húzni, míg el nem éred a célszámot, és ha túlszaladsz rajta, kiestél.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 24. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Közel 2000 éves társasjátékot találtak a Nyugat-Norvégiában:

Régen csak az elit szórakozása volt a társasjátékozás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva