BoardGame

A magyar társasjátékos szcéna növekvő erejét jelzi, hogy egy 50 ezer forintos játék zajos sikert tudott aratni


A Homályrév folytatására 4 milliárd (igen, annyit) dobtak össze a Kickstarteren. Mi alapozta meg ezt a döbbenetes sikert, milyen játék a Homályrév?

Nagyon izgalmas, mikor egy-egy cím áttöri a rétegjáték és a széles körű ismertség határát. Volt már ilyenre többször, ezért is volt nagy meglepetés, hogy egy igen komplex, még a zsáneren belül is szubkulturális buboréknak számító dungeoncrawlernek, vagyis afféle taktikai-harci miniszerepjáték-lightnak sikerült ez az áttörés.

A Homályrév ráadásul nagyon drága, teli ára 50 ezer forint. A nemzetközi viszonylatban nyilván nagyon kicsi magyar társasjátékos közösség egyre nagyobb erejét és jelentőségét jelzi, hogy az eredeti címén Gloomhaven nálunk is aratott. (Ebben amúgy persze nem kis szerepe volt a hazai kiadó Gémklub kifejezetten jó minőségű magyarításának is.)

A siker akkora, hogy a folytatás, a Homályrév világának északi részén játszódó Frosthaven május elején zárult Kickstarter-kampánya (erről április elején itt cikkeztünk), és most kapaszkodj meg, 13 millió dollárt, igen, TIZENHÁROMMILLIÓ DOLLÁRT gyűjtött, ami úgy 4 milliárd, igen, NÉGYMILLIÁRD FORINT.

Hogy mi alapozta meg ezt a döbbenetes sikert, hogy milyen játék is tulajdonképpen a Homályrév, olvasd el a Tarsasjatekok.com-on!

 

A játék nem játék – Győri és Para másodszor csap le:

A játék nem játék: újrahasznosított klasszikusok – itt a második Társasjáték-podcast

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva