Gaming

Íme az első félév tíz legnézettebb Twitch-csatornája!


A távozó streamerek, az új játékok, de még a karantén is beleszólt a dolgokba.

Bármilyen előzetes várakozásai és spekulációi is voltak a Twitch-nek 2020 elején, azt gyorsan dobhatták is a kukába, hiszen a koronavírus-járvány miatt teljesen megváltoztak a streaming oldal nézői trendjei is.

A kötelező karantén nagy hatással volt a Twitch nézettségi adataira is, ami nem véletlen, hiszen az emberek otthon maradtak és sokkal több tartalmat fogyasztottak, legyen szó bármely platformról.

A Stream Elements jelentése szerint 2019 áprilisa és 2020 áprilisa között a Twitch 101%-os növekedést realizált, azaz konkrétan megduplázta a korábbi számokat, már ami a nézettséget illeti.

A növekedéshez sokat hozzátett még a Riot Games új lövöldéje, a VALORANT, amely valósággal berobbant a köztudatba, és népszerűsége azóta sem csökken.

A lista első helyén az elmúlt évek egyik legkonzisztensebb streamere, summit1g végzett, akit az elmúlt hat hónapban közel 77 millió órán keresztül figyeltek nézői. Ugyan ő is sokat köszönhet a VALORANT-nak, de summit1g továbbra is variety streamerként aposztrofálható.

S ha már VALORANT: normál körülmények között teljesen esélytelen lenne, hogy Anomaly neve egyáltalán szóba jöjjön a top10-es lista kapcsán, azonban az új játék mindenki közül számára volt a legelőnyösebb, így majdnem 47 millió óráig jutott.

Anomaly 7/24-ben streamelt, hiszen ha nem ő játszott, akkor is folyamatosan mentek a rerunok, ami nagy ellentmondásra tett szert, nem csak nála, de a többi streamernél is, aki effélékkel élt. Ő és streamer-társai “sikere”, illetve az oldal efféle manipulatív kihasználása, arra késztette a Twitch-et, hogy változtasson a korábbi közvetítéseket illető irányelvein.

Érdemes még megjegyezni, hogy a Riot Games csatornája nem azért tűnt el a listáról, mert ne nézték volna elegen, pusztán a fejlesztő úgy döntött, hogy a különböző események külön csatornát kapnak. Ez segíti, hogy tisztább képet kapjunk, viszont önmagában egyik csatorna sem elég nézett ahhoz, hogy felkerüljön a listára.

Forrás: The Esports Observer

Ezt már olvastad?

Az Astralis bejelentette es3tag szerződtetését!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva