Gaming

Bréking: öngyilkos lett Reckful, minden idők egyik legnépszerűbb streamere!


Délután még megkérte a barátnője kezét, mostanra pedig végleg eltávozott.

A szomorú tragédiáról szóló hírt Andy Milonakis, Reckful egyik barátja osztotta meg Twitteren, amit sokan elsőre el sem akartak hinni.

Sajnos Milonakis után többen is megerősítették a fenti hírt, így például egy másik népszerű World of Warcraft streamer, Asmongold is, mégpedig az éppen zajló élő közvetítése során.

Byron “Reckful” Bernstein korábban az egyik legjobb WoW játékosnak számított, 2009 és 2011 között a compLexity szervezetét is képviselte. A WoW mellett komoly eredményeket ért még el Hearthstone-ban, illetve az Asheron’s Call nevű játékban is.

Eredményei WoW-ban:

  • Az első játékos, aki elérte a 3000-es ratinget
  • Zsinórban hat szezont (S4-S9) zárt rank1-ként
  • MLG Washington DC 2010 győztese
  • MLG Orlando 2009 és MLG Columbus 2010 ezüstérmese
  • MLG Dallas 2009 bronzérmese

Eredményei Hearthstone-ban:

  • Innkeeper’s Invitational 2013 elődöntőse
  • Invitational Blizzcon 2013 ezüstérmese

Esportolói pályafutását követően streamerként folytatta, és itt is nagyon sikeresnek, illetve népszerűnek bizonyult. Sokan őt tartják az első olyan streamernek, aki igazán nagy rajongótáborra tett szert.

2017-ben a tíz legsikeresebb streamert felvonultató listán a negyedik helyet érte el, és az sem volt ritka, hogy élő közvetítéseit 50 ezer ember nézze egy időben.

Reckful egy igazán sokrétű ember volt: 2011-ben kiadott egy gaming tematikájú filmet, 2018-ban elindította podcast műsorát, az elmúlt időben pedig még egy saját fejlesztésű videójátékon is dolgozott.

Két fiútestvére volt, Gary és Guy. Utóbbi még akkor öngyilkos lett, amikor Byron fiatal volt, és elmondása szerint ez kihatott egész későbbi életére. Byron – többek között – emiatt is komoly küzdelmet folytatott depressziójával.

A mai napon négy tweetet is közzétett Twitter oldalán, méghozzá nem sokkal a halála előtt. Ezek közül az egyikben megkérte egykori barátnője, Becca kezét. Felfoghatatlan, hogy azóta csak néhány óra telt el, és már nincs köztünk. Nyugodj békében, Reckful!

Update: 19:10-kor váratlanul elindult Reckful csatornáján egy közvetítés, de mint kiderült, sajnos csak egy rerun, és később ennek megfelelően a cím is átírásra került.

Update #2: 21:00-kor a fent megnevezett egykori barátnője, Becca is megosztotta gondolatait egy tweetben.

Ha krízisben vagy, vagy úgy érzed, hogy fennáll a veszélye annak, hogy kárt tegyél magadban, azonnal hívd a Lelki Elsősegélyt (116-123), vagy keress fel egy szakembert. Megkeresheted a legközelebbi sürgősségi osztályt is, illetve vészhelyzet esetén hívd a 112-t, vagy a 104-et!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva