Counter Strike

,,Magamnak még csak egy telefont vettem” – interjú a NAVI CS:GO csapatkapitányával


Család, iskola, fizetés, elhízás - Boombl4 nyíltan beszélt mindenről.

A HLTV kétrészes interjút készített a NAVI csapatkapitányával és irányítójával, Kirill “Boombl4” Mikhailov-val, aki készségesen válaszolt az oldal által feltett mindennemű kérdésre.

Boombl4 még 2018 elején robbant be a köztudatba, amikor is akkori csapatával, a QBF-fel, bejutottak az ELEAGUE Major rájátszásába, ezzel elnyerve a legenda státuszt is. A hihetetlen sztorinak a HLTV egy külön írást is szentelt.

A sikert csapatszinten hullámvölgyek követték, ám egyénileg nem torpant meg, 2019 májusában pedig felfigyelt rá a Natus Vincere, amely végül Edward helyére le is igazolta az orosz játékost.

Milyen közvetítéseket nézel? Milyennek találod a CIS kommentátorokat?

Ez nálam nagyon 50-50, attól függ, hogy ki a kommentátor. Ha például Uho és Strike, akkor biztos, hogy az orosz streamet választom. Sokakkal ellentétben nekem nincsenek rossz érzéseim az orosz közvetítésekkel kapcsolatban, bár tény, hogy többen is vannak, akik alulteljesítenek, így ha ők kerülnek képernyőre, akkor inkább az angol streamet választom.

A NAVI irányítója, Boombl4. A kép az IEM Katowice során készült.

Meddig tervezel játszani?

Évről-évre szemügyre veszem majd a teljesítményemet. A jelenben élek, nem szeretek jósolni, de szeretnék minél tovább játszani.

Játszottál a CS régebbi verzióival?

A nagybátyám, Sasha mutatta meg a CS 1.5-öt, amikor hatéves voltam. Még arra is emlékszem, ahogy cs_assault-on a botok ellen nyomom. Nagyon élveztem a játékot és nagyjából öt-hat évig a public szerverek is lekötöttek. Utána kipróbáltam a Pointblank-et és a LoL-t, de egy nyár során kipróbáltam a CS:GO-t, feljutottam Global Elite-be, és rájöttem, hogy ez az, amit kerestem.

Melyik csapatot szereted nézni?

A FURIA-t mindenképpen. Ezenkívül a Liquid-et, és talán még a MIBR-t is ide sorolnám. Egyébként, ha ráérek, akkor bármit képes vagyok megnézni, akár a tier 3-4 meccseket is.

Ki volt a legjobb és a legrosszabb csapattársad?

A legjobb csapattársam flamie. Már a QBF-es időszak során is gyakran emlegettem, hogy szeretnék egyszer vele játszani. A legrosszabb csapattársam wayLander még korábbról, de csak azért, mert egyénileg sosem volt hajlandó gyakorolni, csak és kizárólag a csapattal. Megkértük, hogy legalább botozzon, de azt mondta, hogy neki az nem segít. Ez nem igazán tetszett.

Egy képen flamie-vel, akit Boombl4 a mindenkori legjobb csapattársának tart. A kép az ICE Challenge során készült.

Hogyan alakult a fizetésed a karriered során?

A QBF és az EPG időszak során nagyjából 500 dollárt kerestem havonta. Utána a Winstrike-hoz kerültem, ahol ez a szám az ötszörösére ugrott. Ezt követően leigazolt a NAVI, ahol ez a 2500 dollár is a sokszorosára nőtt.

Mi volt az eddigi legnagyobb vásárlásod a CS-vel elért pénzből?

Még nem igazán volt ilyen. A nagyszüleimnek segítettem venni egy lakást Moszkva külvárosi részén, de ha csak a személyes vásárlásokat nézzük, akkor egy iPhone volt a legnagyobb költekezésem.

Volt, hogy a fejedbe szállt a siker?

Mindig is egy nyitott és barátságos ember voltam, aki bárkivel szívesen beszél, ezért Twitteren is lehet nekem üzenetet küldeni. Persze vannak emberek, akikkel nem szívesen beszélek vagy játszok, de ennek nem a hírnévhez van köze.

Honnan jött a nickneved?

Amikor LoL-oztam, akkor adták ezt a nevet a barátaim, mert eléggé toxikus voltam. Megtetszett, és elkezdtem használni. (A Boombl4 már egy átírata a cirill betűs nevének, melynek kiejtése Boomich, angol szlengben Boomski, azaz “kirobbanó” – a szerk.)

Akadt arra példa, hogy valakit kirúgattál FPL-ből (Faceit Pro League)?

Igen, megkértem Sashát (s1mple – a szerk.), hogy tegye ki Juanflatroo-t. Ez az ember állandóan csak rushol, átmegy minden füstön, tönkreteszi a játékodat, akár vele, akár ellene vagy. Ez egy személyes ellenszenv volt vele szemben.

Juanflatroo, aki legutóbb a Secret csapatában játszott. Boombl4 nincs róla túl jó véleménnyel.

Van még olyan játékos, akivel rossz emlékeid vannak?

Nem vagyok egy konfliktusra hajlamos személy, de akadnak olyan játékosok, akiket túl toxikusnak vagy nagyképűnek tartok. Mikor először bekerültem az FPL-be, volt egyetlen egy kör, amikor AFK-oltam, és emlékszem, ahogy k1to kiosztott emiatt, és megemlítette, hogy nehogy emiatt kitegyenek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy pár nap múlva ki is tettek. Bubzjki-nak szintén voltak érdekes mozzanatai, rengeteg zagyvaságot összehordott chaten. A CIS közösségből egy Fast nevű fehérorosz játékost tudnék megemlíteni, akivel szó szerint lehetetlen együtt játszani.

Mesélj egy kicsit a családodról!

Ahogy korábban említettem, az egyik nagybátyám vezetett be a játékba. Ő nagyon büszke rám, mindig nézi a meccseket, követi az eredményeket. Azt is mondhatnám, hogy a rajongóm és a támogatóm egy személyben. Édesanyám és az öcsém szintén nézik a meccseket, míg a nagymamám a telefonján szokta megnézni az eredményeket. Ha kikapunk, mindig felhívnak, és megnyugtatnak. Édesapám is támogat, mindig kivisz a reptérre, tanácsokat ad, és utóbbihoz még a játékkal kapcsolatos javaslatok is hozzátartoznak. Az egész családom “elmerült” az e-sport világában.

Mit gondolt a családod az e-sportról, amikor még csak az út kezdetén jártál?

A kezdetekkor természetesen még minden más volt. Azt hitték, hogy ez az egész egy átverés, nincsenek pénzjutalmak, se fizetések vagy utazások. Előhozakodtak  régi rémtörténetekkel. Aztán amikor elutaztam Romániába a Minorra, akkor alaposan megváltozott a nézetük. Igazán akkor mélyültek el ebben a világban, amikor a Winstrike-nál összeraktam a saját csapatomat.

Boombl4, még a Winstrike színeiben. A kép a tavalyi IEM Katowice Main Qualifier során készült.

Beszélnél a súlyproblémáidról?

19 éves koromig pajzsmirigy-alulműködéssel szenvedtem, ami nem megfelelő anyagcseréhez és elhízáshoz vezetett. Ez komoly egészségügyi probléma, hiszen még úgy is képes voltam 10 kilót hízni egy hónapban, hogy alig ettem. Sokan azt gondolják, hogy falánkságról van szó, de nem. Amikor 19 éves lettem, a pajzsmirigyem elkezdett több hormont termelni, így most már sokkal könnyebb fogynom (amin jelenleg is nagy erőkkel dolgozom), mint korábban.

Mi volt a legnagyobb testsúlyod és mekkora ez a szám most?

A legtöbb az 192 kiló volt, most 164 kilós vagyok. A célom 110-re lemenni, ami egy 190 centis embernek már normális lenne.

Mi az álmod az e-sporton kívül?

Találkozni egy olyan emberrel, akivel szeretek együtt lenni, akivel beutazhatom a világot, és akivel megoszthatom az érzéseimet. Anyagi tekintetben nincs igazán célom most.

Milyen végzettséged van?

Az iskolát 11. osztályban otthagytam, és megkértem a szüleimet, hogy hadd töltsek el egy évet azzal, hogy kipróbálom magam az e-sport világában. Örülök, hogy végül bejöttek a számításaim.

A NAVI csapata, miután márciusban elhódították az IEM Katowice trófeáját.

Vannak félelmeid?

Félek, hogy eltévedek a reptéren, netán lekések egy csatlakozó járatot. Félek minden csúszómászótól. Félek nyitott ajtónál aludni a sötétben, mert mindig azt érzem, hogy valaki figyel. A magasságtól és a repüléstől viszont nem félek.

Mi az eddigi legnagyobb baklövésed az életed során?

A személyes kapcsolataim, amelyek teljesen függetlenek az e-sport világától. Azok nagy hibának bizonyultak.

Sok országban jártál már, melyik volt a kedvenced?

Több hely is akadt, ami elvarázsolt. Ilyen volt például Lisszabon, Barcelona, Atlanta és Csungking. Mindegyiknek meg volt a maga szépsége. Atlantában az emberek és az atmoszféra, Barcelona egy tökéletes város a kikapcsolódáshoz, Portugália egyszerűen csodálatos volt, Csungkingben pedig mindent megtalálsz, amit csak szeretnél.

Ezt már olvastad?

A Budapest Five 40 ezer dolláros versenyre kapott meghívást!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva