BoardGame

Az új istenek megölték a régieket, és a vérükkel neo-steampunk világgá tették a világot


A heti Kickstarterben egy megcsavart görög mitológiás, egy nagy klasszikus roll&write-változata és egy Blair Witch Project-es (Ideglelés) túlélőjáték.

Az Alhambra számos Kickstartert is megért már, az alapjátéknak már nyolc kiegészítője, csináltak belőle kártyás verziótDesigner’s Editiont, és persze megvolt már nagydobozos változat is. Vajon mi hiányzik a szettből (a legacyt leszámítva)? Hát persze, hogy a roll&write. De közeledik már ez is: az Alhambra Roll & Write-ban ismét a szerencsétlenül járt palota van a középpontban. A szabályok igen egyszerűek: kockadobás, és a kombinációknak megfelelő épületet le kell húzni a tábláról, amik pontot érnek.

Az új olümposzi istenek végeznek a régi főistennel, Kronosszal, a sebeiből új energia, az égisz fakad, melyből az újak neo-steampunkos világgá alakítják a világot, aztán egymással is összeháborúznak, hogy ki legyen az új főisten. Ebben a környezetben játszódik a Hybris – Disordered Cosmos, melynek vázolt kerettörténetéből csakis egy jó wargame következhet, de aztán mégsem. A mutatós görögisten-minikkel inkább egy munkáslehelyezős játékot kapunk.

A Backwoodsban egy túrázó csapat tagjaként kell megküzdeni éhséggel, hideggel, betegségekkel és az indokolatlanul agresszívan támadó vadállatokkal. Jó, végül is, indokolt, mert persze ezeket túlvilági erő hajtja. A játék “helyszínét” a gyönyörű helyszínkártyák adják, de a többi része, az ikonok és a karakterek egyáltalán nem érnek föl ehhez.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 28. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

A játék nem játék, pláne, ha történelmi!

“Gondolkodó emberek lesznek, akik történelmi játékokkal játszanak”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva