Valorant

Bravúr: elődöntőben a need more DM az 50 ezer dolláros versenyen!


A magyar csapat ezzel eddigi legnagyobb eredményét érte el!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, magyar érdekeltséggel indult útjára a WePlay! Invitational, az eddigi legnagyobb európai Valorant esemény. A need more DM az első kvalifikáció megnyerésével jutott be az 50 ezer dolláros eseményre, ahol a mai napon már az elődöntőt is bebiztosították.

A versenyen (hat meghívott, két kvalifikált) a nyolc csapatot egy csoportba tették, ahol svájci rendszerben küzdöttek a továbbjutásért. A magyarok az első meccset elvesztették, a másodikat viszont megnyerték, így még a mai napra is maradtak izgalmak.

A résztvevő csapatok.

A litván nolpenki ellen a továbbjutás volt a tét, mindezért pedig Haven-Bind-Split triumvirátusán kellett megküzdeni. Az első pályán a csapatok végig fej-fej mellett haladtak, a vége felé viszont 7:10-re egy kicsit elhúzott az ellenfél.

Persze a need more DM már többször bizonyította, hogy ilyenkor sem adják fel, és a comeback ezúttal is összejött. Könyörtelenül, hiba nélkül, a fennmaradó hat kör mindegyikét behúzták, ezzel 13:10-re megnyerték Haven-t.

A második mapon ennyit sem kellett izgulni, a magyarok végig kézben tartották Bind-ot, és 8:4-es fordulást követően végül simán, 13:5-re tudták hozni a pályát.

A need more DM ezzel bejutott az 50 ezer dolláros verseny elődöntőjébe, ezzel az eddigi legnagyobb eredményüket érték el. A top4 már garantált 5000 dollárral (nagyjából másfél millió forint) jár, de újabb győzelem esetén ez még tovább nőhet.

Bízzunk benne, hogy a következő akadályt is sikerrel veszik, és remélhetőleg most már a versenyszervezők, illetve a szervezetek is jobban felkapták a fejüket. Az elődöntőben a G2 Esports ellen játszanak, szombat este 19:00-től!

Csatlakozz még ma folyamatosan épülő Valorant közösségünkhöz és Discord szerverünkhöz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva