Counter Strike

Havonta 12 millió forint elmegy a “semmire”? Érdekesen működik ez az NA FPL!


Köszönőviszonyban sincs az FPL európai és amerikai régiója.

Aki követi a CS:GO scene minden mozzanatát, az tudja, hogy steel nagyon szereti kommentálni is ezeket a történéseket. Ezúttal az FPL amerikai régiójával kapcsolatban emelte fel a hangját, amelynek működése szerinte kritikán aluli.

Fontos először is tisztázni, hogy az NA FPL egészen máshogy működik, mint európai társa, kezdve azzal, hogy a versengés ott heti, nem pedig havi nyereményekért megy. Pénzt ott is az első tíz kap, és tweetje megosztásakor a tizedik helyen Xeppaa és vek osztozott, egyaránt két-két meccsel.

Steel szerint egészen elképesztő, hogy két lejátszott meccsel valaki odaérhet a fizetős helyre, ami a tizedik pozíció esetében 450 dollárt, azaz nagyjából 140 ezer forintot jelent. Ez egyébként nem egyedülálló történés az NA FPL-ben, hiszen – az elmúlt heteket vizsgálva – gyakran előfordul, hogy a 6-10. helyen pár meccses játékosokat találunk.

A FACEIT korábban az európai régióban is tesztelte a heti összdíjazású rendszert, de ezt aztán elég hamar el is vetették. Júniusban az EU FPL-ben 72 meccs kellett a tizedik helyhez, de az ezt elérő m0NESY mögött bőven találunk 80-120 meccses játékosokat is.

Itt egyébként az első tizenötöt díjazzák, viszont a nyereményalap nem sokkal magasabb, mint NA-ban, pedig itt nem heti, hanem havi kifizetésről van szó, továbbá sokkal több a játékos, és azok aktivitása is jóval komolyabb.

A tweetben steel szembeállítja a FACEIT-et az ESEA-val, és rávilágít, hogy a legutóbbi MDL szezonban 36 ezer dollárt osztottak ki – mindezt két hónap alapszakasz, egy hónap playoff és egy hónap szünet után.

Négy hónap alatt 36 ezer dollár a profi aspiráns csapatoknak, mindeközben a FACEIT négy hónap alatt 160 ezer dollárt (50 millió forintot!) osztott ki egyéneknek, akik között ráadásul streamerek, casual játékosok, vagy akár full-time VALORANT-osok is felbukkannak, azaz olyan emberek, akiknek semmi komoly céljuk nincs a CS-vel, pláne nem profi szinten.

Szerinte, ha ezt az óriási pénzt inkább a csapatok fejlődésébe, számukra létrehozott ligákba, eseményekbe ölnék, akkor sokkal motiváltabb játékosokat és sokkal erősebb észak-amerikai csapatokat láthatnánk, ami az egész régió fejlődését is elősegítené.

Mindezért egyszer lehet okolni a szervezőket, illetve az általuk kialakított rendszert, de az is sajnálatos, hogy a játékosok az NA régióban sokkal kevésbé motiváltak, elszántak és aktívak, holott egész szép összegekről van szó. Kíváncsi vagyok, hogy lesz -e visszajelzés a szervezők részéről!

Ezt már olvastad?

Milyen hibákat követ el a világ legjobb CS:GO játékosa? Itt a válasz!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva