Call of Duty

Minden, amit a Season 5-ről eddig tudhatunk! | Warzone – Modern Warfare Season 5


Egy csokorba szedtük mindazt, amit a Season 5 hozhat a Warzone-ba és a Modern Warfare-ba!

Már csak pár nap választ el minket a Modern Warfare/Warzone ötödik szezonjának kezdetétől, és a szivárogtatásoknak, illetve a rövidebb teaser videóknak és az előzetesnek köszönhetően igen sok dologról jó előre lehullt a lepel. Így hát gyorsan összesítve vegyük is át, melyek azok az újdonságok, amikre a Season 5 során számíthatunk!

Mi lesz veled Verdansk?

A Warzone térképének folyamatos módosítgatásáról már az indulása óta beszélnek a fejlesztők, és mivel ők is a Fortnite megoldásához hasonlították, sokan ahhoz hasonlóan drasztikusabb módosításokra számítottunk, mint amilyeneket eddig kaptunk. Most viszont nagy eséllyel ez megváltozhat, ugyanis a már két szezon óta pletykált és ide-oda tologatott “kisebb” atomtöltetek most becsapódhatnak, legalábbis a rövid videókból erre lehet következtetni. Ha valóban megtörténnek, akkor a Warzone térképén először tisztelhetünk merészebb átalakításokat, ami valljuk meg őszintén, nem nagyon jellemző az Activisionre.

A Season 4 kezdetekor felröppentek a közel sem légből kapott találgatások, hogy az Apex Legends megoldásához hasonlóan Verdansk körül is elindul majd a lootvonat, és ezidáig úgy is tűnik, hogy augusztus 5-én útjára indul majd – remélhetőleg a MÁV-hoz képest kisebb késésekkel számolva, bár ennek majd az épp aktuális szerver lag lesz a megmondója. Emellett régóta várjuk már, hogy végre megnyíljon a Stadion, ami szintén úgy tűnik, hogy meg fog történni.

Warzone Stadium

A Modern Warfare újdonságai

Természetesen a klasszikus többjátékos módról sem feledkeznek meg, sőt, mindjárt négy új pályával egészítik ki:

  • Broadcast: A Call of Duty 4 egyik multi mapja, ami most megújult formában tér vissza
  • Oil Rig: többen az MW2 olajfúrós küldetésének térképét várják, és bizony az esély is igen nagy rá
  • Cornfield: egy kisebb, vélhetőleg Mosh Pit és Gunfight módokra kihegyezett pálya, tömve különböző mezőgazdasági eszközökkel
  • Layover: sokan ezen a néven várják az új Gound War térképet, aminek főszereplője egy repülőtér lehet

Az olajfúrás és a földművelés is a szezon későbbi szakaszán érkezhet! Az új pályákon felül érkezhet egy szintén visszatérő játékmód, a Sabotage, ami egy bombatelepítős, objective-based móka. Ezeket az infókat dataminerek találták a játék fájljai között, hivatalosan csak az új szezon kezdetén derülnek ki, hogy igaznak bizonyulnak, vagy sem! 

Jönnek az új fegyverek!

Megszokhattuk, hogyha új szezon, ott új fegyverek is lesznek. Jelen esetben az AN-94 AR-ről és a APC9 SMG-ről van szó, de pletykálgatnak egy új mesterlövészt is, az R700-ast, és/vagy az Intervention-t.

R700 mesterlövész

Naná, hogy érkeznek az új operátorok!

Jönnek bizony, de még hogy! Előzetest is kaptak, szóval sok titokról itt nincs szó. Íme hát a Shadow Company három új operátora: Rozlin ‘Roze’ Helms (Jackals), Velikan, és Marcus ‘Lerch’ Ortega (mellettük természetesen lesznek különböző kozmetikai csomagok is, ezekről a heti playlist update-ek során fogunk írni):

Buffok és nerfek – balanszírozások és javítások

Természetesen számíthatunk balanszírozási módosításokra és hibajavításokra is. A Season 4 kezdetén a Grau-t és az MP5-öt próbálták elfogadhatóbb szintre hozni – több kevesebb sikerrel -, de az Infinity Ward szezon közben is szokott módosítani a tulajdonságokon, amikről általában megfeledkezik értesíteni minket. Amikben viszont biztosak lehetünk, hogy a Kar98, az MK2, illetve a Bruen MK9 ott lehet a fejlesztők radarján. Emellett remélhetőleg lesz idejük pár égető hibát is javítani, de minderről részletesebben írunk majd a hivatalos patch notes ismeretében.

Csalók és az újabb banhullám!

Az elmúlt napokban az Activision különösképp felhívta a figyelmet arra, hogy bárminemű csalás használata örökös tiltást von maga után. Erre azért is volt külön szükség, mert az elmúlt időszakban jócskán megemelkedett a játékban a csalók száma, köszönhetően annak, hogy szinte játszi könnyedséggel cselezik ki a nemrég bevezetett kétfaktoros azonosítást. A hamarosan induló szezon során borítékolható, hogy egy újabb módszerrel állnak elő, ami remélhetőleg már jóval hatékonyabban fog működni, mint teszi most a többlépcsős azonosítás.

Nagy vonalakban ezek lennének hát, amikre majdnem bizton számíthatunk az augusztus 5-én, magyar idő szerint ez augusztus 6-án elstartoló Season 5 során. Hivatalos bejelentésekkel, úgy a pontos dátummal és a patch notes-al kicsit később kell majd számolnunk. 

Csatlakozz még ma vadiúj XBOX Series X csoportunkhoz!

Ingyenes lesz a Halo Infinite többjátékos része!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva