BoardGame

Manapság már szinte kötelező a filmekhez társasjátékot is kiadni


Az Esernyőakadémia például egy tavaly indult, kétévados Netflix-sorozat, melynek társasjáték-változatára már gyűjtik a pénzt.

Korábban a komolyabb költségvetésű filmeknek általában volt videójáték-változata, ám ezek minősége általában minimum változó volt, és alkotóik és a filmes jogok birtokosai sokszor csak extrapromócióként gondoltak rá. Most meg már lassan ott tartunk, hogy minden filmből szinte kötelező társasjátékot is kiadni. Reméljük, hogy ezek nem jutnak a videójátékos verziók sorsára.

Az Esernyőakadémia egy tavaly indult netflixes sorozat, eddig két évada van, és a sztori alapja, hogy 1989 októberében 43 úgy szült gyereket, hogy a szülés napjának reggelén még nem voltak terhesek. A belőle készülő játék, a The Umbrella Academy megtehetné, mégse nem figurás társas lesz, hanem kooperatív kártyajáték.

A Lizard Wizardban a varázsló gyíkok, vagyis mi ún. reagenseket gyűjtünk, melyeket elemésztve ún. manát termelnek. Ám a gyűjtögetés során nő az összetevők értéke, vagyis hogy mennyi manát kapható érte. Ám egy átváltás mindjárt vissza is küldi az összetevő értékét egyre. És ebből komoly taktikai csaták keveredhetnek, mivel egy elszalasztott lehetőség akár 20-30 manával is megrövidíthet.

Petrichor úgy tudott absztrakt lenni, hogy erős tematikája is van, és úgy lett konfrontatív, területfoglalós stratégia, hogy közben áradt belőle nyugalom: felhőt alakítunk, aki a többi felhővel azon verseng, hogy mi öntözhessük meg a legtöbb növényt – ezt lehetetlen nem imádni, amit jól mutatott, hogy az alapjáték és a kiegészítő kampánya is ötszörösen túlteljesítette a kitűzött célt. Eljött az idő, hogy a sorozat trilógiává bővüljön a gyűjtői kiadással és egy újabb kieggel.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 32. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Társasjátékpodcast – A játék nem játék sorozatunk augusztusban nyári szüneten van, itt vannak az első négy adás legfontosabb dumái:

https://leetesport.hu/hu/2020/07/31/tarsajatekpodcast-a-jatek-nem-jatek-gyori-zoltan-para-kovacs-imre-osszefoglalo-nyari-szunet/

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva