Counter Strike

Eddig bírta a BLAST, szerződést bontottak a szaúdiakkal!


Két hétig tartott az egyezség.

A BLAST és a NEOM bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak, miután partnerségüket hatalmas felháborodás követte, mind a közösség, mind pedig a csapatok és a BLAST saját stábja részéről.

Na de mi is az a NEOM? Szaúd-Arábiában egy állami támogatású projekt, amelynek célja, hogy felépüljön egy nagyjából 26,500 négyzetkilométeres mega-város (ez akkora, mint egész Albánia vagy Macedónia), és vele együtt egy hatalmas üzleti zóna is. Az ötlet Mohammed bin Salman szaúdi koronahercegtől és trónörököstől származik és az egész projekt legalább 500 milliárd dollárba fog fájni.

A dán versenyszervező cég még július 28-án kötött velük egyezséget, amelyet akkor a BLAST vezérigazgatója “rekord üzlet”-nek nevezett. A megállapodás viszont nem tartott sokáig, ugyanis a csapatok, a stábtagok és a közösség sem nézte jó szemmel azt, hogy a BLAST egyáltalán leül tárgyalni egy olyan országgal, ahol az emberi jogok több módon történő megsértése már hosszú időkre nyúlik vissza.

Csakhogy néhány példát említsünk: a szaúdiak a gigaváros megépülése miatt kilakoltatnák az őshonos Huwaitat törzset, tagadják az LGBT közösség jogait, a férfiakat pedig felsőbbrendűként kezelik a nőkkel szemben. Emellett gyakoriak a nyilvános kivégzések, az elhallgattatások, de a háborúk sem állnak tőlük távol, szóljon az pénzről, olajról, vagy bármi másról.

Ezekből nem kérnek az emberek, így rövid időn belül Frankie Ward, Duncan “Thorin” Shields, Jason “moses” O’Toole, Harry Russell, Hugo Byron, Vince Hill és Dust Mouret is bejelentette, hogy amíg az egyezség tart, addig nem kívánnak a BLAST-tal dolgozni. A sort már a csapatok is folytatták volna (akik előzetesen mit sem tudtak az egészről), így például az Astralis közleményére már sor is került, Anders Hørsholt vezérigazgató részéről.

A HLTV.org megkereste a dán versenyszervező céget, de az nem kívánta kommentálni az ügyet. A BLAST ezzel már a második e-sport vállalat, amely szerződést bont a NEOM-mal, miután július végén a League of Legends European Championship (LEC) már kibekkelt a partnerségből, mindezt néhány órával annak bejelentése után.

Ezt már olvastad?

Búcsút intett adreN-nek a Liquid, moses váltja az edzői székben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva