Counter Strike

A világelső BIG két meccsig húzta, már a csoportkörben búcsúztak az ESL One: Köln-től!


Ez aztán meglepetés a javából.

A napokban elstartolt az ESL One: Köln európai divíziója, amely összességében 325 ezer dollárral kecsegtet. Nos, a sors úgy hozta, hogy a BIG a hatalmas tortából csak egy 2750 dolláros szeletet kap, ugyanis a világelső már a csoportkört sem élte túl.

A BIG a nyitónapon egy másik német többségű csapattal, a Sprout-tal csapott össze, amely már a májusi ESL Meisterschaft fináléban is túljárt a nagy tesó eszén. A revans pedig elmaradt, hiszen megint a Sprout nyert és megint 2:0 arányban (Mirage 16:12, Nuke 19:16).

Ezzel tabseN és csapata alsó ágra került, ahol a világranglista 13. helyezettje, a NiP várt rájuk. A svédek Vertigót pickeltek, de ott sima 16:5-ös vereséget szenvedtek. Valószínűleg ekkor nem sokan fogadtak volna nagy téttel, hogy REZ-ék fordítanak – márpedig pontosan ez történt.

A BIG hatalmas csatában, többszörös hosszabbításban, de elbukta a saját mapját (Nuke 26:28), a deciderre (Mirage 7:16) pedig már teljesen elfogytak, így két lejátszott mérkőzéssel, két vereséggel, egyetlen megnyert pályával búcsúztak a versenytől.

Tegnapelőtt mi is cikkeztünk a HLTV videójáról, amelyben a BIG felemelkedését és annak legszebb pillanatait vették górcső alá, erre másnap – komoly meglepetést okozva – idejekorán búcsúznak az ESL One: Köln-től.

Lehetséges, hogy csak egy pillanatnyi üzemzavar történt, de az is lehet, hogy a Sprout és a NiP most ennyivel jobb volt. Azért messzemenő következtetéseket még ne vonjunk le.

Borítókép: tabseN @ StarSeries iLeague S6 (HLTV)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva