Counter Strike

A Budapest Five ellen is csalt a Hard Legion edzője!


Azóta el is nyerte méltó büntetését.

Tegnap számoltunk be arról, hogy egy coach bug kihasználása miatt három edző is eltiltásban részesült az ESL által, de a szankciók sora természetesen ezzel nem ért véget.

Emlékeztető: dead (MIBR) hat hónapot, HUNDEN (Heroic) egy évet, míg zoneR (Hard Legion) két évet kapott a versenyszervezőtől, amiért kihasználtak egy exploitot. Ennek az a lényege, hogy a kamera beragad egy véletlenszerű területen, amit aztán egy-egy csalásra hajlamos delikvens folyamatosan tud figyelni.

Azóta a Heroic lefolytatott egy belső vizsgálatot, majd úgy határoztak, hogy megköszönik a 29 éves dán edző, HUNDEN munkáját. Hasonló döntést hozott a Hard Legion, amely elbúcsúzott 33 éves orosz edzőjétől, zoneR-től.

A “tisztításban” nagy szerepet játszó e-sport bíró, Michal Slowinski azóta a Hard Legion segédedzőjét, AKIMOV-ot is elkapta, mégpedig a Malta Vibes Cup 3 során, ahol a csapat az elődöntőig jutott.

Érdekesség, hogy a júliusi eseményen részt vett a Budapest Five is, de más csoportba kerültek. Azonban a májusi HomeSweetHome #5 során már nem voltak ilyen szerencsések a magyarok, hiszen az akkor még Salamander néven játszó felállás összekerült a Hard Legion-nel, amelynek edzője akkor is visszaélt a bug-gal.

A flashie által közzétett tweetben (illetve az ahhoz csatolt képen) tisztán látszik, hogy az orosz edző Train-en kihasználta az exploit-ot, de a Salamander még ennek ellenére is összehozott tizenegy kört. Ki tudja, hogy mi lett volna, ha tisztességesen játszanak.

Flashie egy másik tweetben kiemel egy fontos dolgot, mégpedig azt, hogy HUNDEN egy géniusz, akinek nem is lenne szüksége efféle előnyökre, hogy nyerni tudjon. Egy gyengébb kvalitású játékosnál/edzőnél még csak-csak “megérti” az ember, de egy HUNDEN-félétől kevésbé.

A legszomorúbb pedig az, hogy az emberek sokkal inkább erre fognak majd emlékezni, mintsem arra, hogy mennyi tehetséget nevelt ki, vagy milyen szép eredményekig jutott a játékban. Előbb kellett volna gondolkodni és utána cselekedni…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva