Counter Strike

Világelső Astralis, oBo karrierje, fogadási tanácsok – Pre-Fire Predictions #15


Lemaradtál a legutóbbi Pre-Fire adásról? Sebaj, olvasd vissza!

Tudjuk, hogy nincs mindenkinek ideje arra, hogy élőben kövesse velünk végig az adásokat, ezért gondoltuk összeszedjük nektek, hogy miről is beszélt Balázs és Bence ezen a héten.

1. HLTV világranglista

Mostanra már biztosra vehető, hogy a HLTV ranglista rendre el van maradva egy héttel. A Heroic október 5-én felért a csúcsra, pedig nem az elmúlt két heti teljesítményük volt az, amire a legbüszkébbek lehetnek. Az ESL Pro League S12-t két vereséggel zárták, az IEM New York-on pedig újabb két vereséget bezsebelve a 7-8. helyen búcsúztak.

Ha nekünk kellett volna elsőt választanunk, akkor mi vagy a NAVI vagy az Astralis-t tettük volna az élre. Nos, erre várni kellett, de nem sokat, ugyanis a következő heti frissítésnél (azaz tegnap) már az Astralis csücsült a trónon, míg a Heroic a második, a NAVI pedig a harmadik helyet foglalja el.

A járvány kapcsán felvetődött bennünk, hogy a HLTV bevezethetné a pontegyenlőséget a világranglistán, mert furcsa látni, hogy vannak régiók és csapatok, amelyek azért esnek vissza, mert nincsen eseményük, mérkőzésük.

A friss világranglista első tíz helyezettje. (HLTV)

2. Vajon hol fog kikötni oBo?

Sok helyen lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a fiatal amerikai tehetség a Gen.G-ben fog kikötni, a másik lehetséges opció pedig a Cloud9 lehetne. Sokak szerint utóbbi szervezet hamarosan Európában fog kikötni, ezért nem menne oda oBo.

Szerintünk viszont a kék-fehérek bolondok lennének átjönni ebbe a régióba, hiába van két angol játékos is a csapatban. A legfőbb ellenérvünk, hogy az európai régió már így is telítve van rengeteg jó csapattal, ahol még egyes kvalifikációs tornák is nehezebbek lennének, mint egy-két amerikai verseny főtáblája.

Vajon hol folytatja a fiatal amerikai játékos? (Liquipedia)

Az adás során szóba jött még néhány téma, mint például:

  • A Gambit Youngsters a továbbiakban a Gambit első számú csapataként folytatja
  • Astralis a világranglista élén, érkezhet az újabb dán éra?
  • Ha már Astralis: a BLAST-on több hónapos kihagyást követően visszatér Xyp9x
  • BLAST Premier versenyek és pénzdíjazások
  • Benccce és a fogadási cölibátus

Ha ezekre a témák is érdekelnek, akkor nézd vissza a teljes adást! Amennyiben te is szeretnél hozzászólni a műsorhoz, tarts velünk jövő héten hétfőn, este 20 órától! Találkozunk a chaten!

Írta: Surányi Balázs; szerkesztette: Fehér Martin

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva