Valorant

A Team Up és a NeedMoreDM jutott ki a Magyar Esport Kupa első nyílt kvalifikációjáról


A csapat nélküli srácok összeálltak, és 0 gyakorlás nélkül mindenkit elvertek.

Szombaton zajlott le az első nyílt kvalifikációja az 1 millió forint összdíjazású Magyar Esport Kupa Valorant bajnokságának, melyet a Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség rendez. A második nyílt kvalifikáció most szombaton lesz, még 2 hely kiadó a final-fourban, itt tudtok jelentkezni!

Íme az ágrajz | https://battlefy.com/nemzeti-gaming-és-esport-sportági-szövetség/magyar-esport-kupa-valorant-1-nyílt-selejtező/

Az elsőn 16 csapat indult, alsó-felső ágas rendszerben zajlott a selejtező, így aki bukott, nem esett ki egyből. Sok ígéretes név volt a nevezettek között, mint a NeedMoreDM, a Honvéd vagy az iTHR, illetve a csapat nélküli játékosokból utolsó pillanatban verbuválódott Team Up.

A felső ági harmadik körig szinte minden a papírforma szerint haladt, a streamen elképesztő szoros meccseket nézhettünk végig. Ám a felső ági harmadik körben, azaz a felső ági elődöntőben összekerült egymással a NeedMoreDM és a Team Up. A Team Upban ott volt FoDa, aki korábban a NMDM csapatát erősítette, ez adta a pikantériáját a találkozónak azon kívül, hogy az ország papíron legjobb csapata csapott össze a free-agent playerekből álló mixszel. A BO1-es találkozó Spliten játszották le, ahol borzasztó szoros 13:11-es eredmény született, ám mindenki meglepetésére a Team Up számára. A NMDM ezzel alsó ágra, a Team Up pedig a döntőbe jutott.

A döntő a Team Up és az iTHR között zajlott, mely már BO3-mas meccs volt. Az első map itt is Split volt, ám a Team Up nem tudta átmenteni a formáját az előző mérkőzésről, az iTHR hidegvérrel 13:7-re legyőzte őket. A fordulat azonban csak itt jött; Ascenten újult erővel játszott a Team Up, és 13:10-re már a mixcsapat tudott győzni, ezzel 1:1-re módosítva az állást. Így indultak a csapatok egy mindent eldöntő harmadik pályára, Havenre. Itt is egy végletekig kiélezett küzdelemnek lehettünk szemtanúi, de végül a Team Up tudott 13:11-re nyerni, ezzel ők lettek a Magyar Esport Kupa Valorant bajnokságának első bejutói.

Az iTHR alsó ágon kellett volna, hogy lejátsszon még egy BO3-mat a NMDM ellen, mely összecsapás győztese szintén helyet kapott volna a final-fourban, ám az iTHR előre feladta ezt a meccset, így a második csapat a final-fourban a NMDM lett. Megkérdeztük Tishlert a mixről, mely az utolsó pillanatban bukkant fel a nevezettek között:

“Pár nappal a kvali előtt kérdeztem meg pár free agent playert, hogy mi lenne ha megpróbálnánk ezt a Magyar Esport Kupát. Ugye truve is kilépett, foda is, gabsonék meg oszlottak illetve gabson invitálta krippiet és így lettünk meg 5en. A kvali előtt max pár meccs ment le de 1x sem játszottunk előtte full lineuppal, szóval a kupán izzítottuk be a gépezetet.” – mesélte a fiatal játékos.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva