BoardGame

Komplex, magyar fejlesztésű focis társasjáték jelent meg a Kickstarteren


Egészen komplex, ígéretes focis társasjáték jelent meg pár napja a Kickstarteren.

A magyar fejlesztésű Footballiserben klubtulajdonost alakítunk majd, így nemcsak meccseket kell játszani, hanem például stadiont is építeni, ami meglehetősen adekvátan hangzik a stadionépítések országában. Sőt, az egész játék egy stadionelem megszerzésével kezdődik, ami után kockadobás dönti el, hogy ezen a vonalon kell-e továbbmenni, vagy játszhatunk meccseket.

Melyeket ha megnyerünk, kupákat kapunk, ezekkel pedig, mint afféle erőforrással, újabb stadionelemet vagy épp csapatfejlesztési elemet szerezhetünk. Vannak esemény- és képességkártyák, ezekkel pedig a saját pozícióink erősítésén kívül a többi játékoséit is tudjuk gyöngíteni, megszerezni pedig szintén kockadobással (eszközének külön neve is van: fejlesztési dobókocka) vagy – mint a játék weboldalán fogalmaznak – “szerencsés kártyahúzással”.

Merthogy kártyából lesz bőven; a már említett képességkártyák (a 30 közül az egyik ilyet szól: “A szituáció során a pálya bármely pontjáról bármelyik játékosoddal, amelyiknél a labda van, kapura lőhetsz.”) és eseménykártyák (egy a 40-ből: “Új szponzor jelent meg támogatói körödben, aki segít stadionod felújításában. Segítségével most hozzájuthatsz két stadionelemhez a dobókocka használata nélkül.”) mellett 50 mérkőzéskártyát is találunk majd, amik konkrét meccsszituációkat modelleznek, az egyik konkrétan így: “Szögletet rúghatsz a 10-es mező szögletpontjából. Éles szögben a kapura lövöd a labdát, abban bízva, hogy be tudod csavarni a léc alá, vagy valamelyik társad befejeli.”

Az mondjuk nem teljesen világos, hogy a trélervideóban is látható és az oldalon is írt gombfocis mozdulatok, vagyis a játékosok pöckölése hogy jön össze az 50 mérkőzéskártya által leírt szitukkal, de maga az ötlet kifejezetten érdekes. A játékosok egyébként a Footballiserben nem nagyobb gombokra hasonlító, lapos, köralakú alkatrészek, hanem igazi társasjátékos minik! És a labda sem egy kisebb gomb, hanem egy igazi kis focilabda!

A minimum kettő, maximum hat játékos által játszható, egyszerre ügyességi és stratégiai társasjátékot elvileg háromnegyed és másfél óra közötti idő lesz lejátszani, és már 8 éves kortól ajánlják. Kickstarter-kampánya december 4-ig tart, a kitűzött cél 20 ezer dollár – november 7-én, pénteken ebből már közel 4000 meg is van.

Itt támogathatod az izgalmas magyar fejlesztést:

 

 

Heti friss hír:

Előrendelhető a Fesztáv második kiegészítője – karácsonyra meg is jöhet

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva