Counter Strike

“Az összes magyar versenyen dobogós helyezést szeretnénk” – interjú a Békéscsabai E-sport Egyesülettel

ujsagiro - 4 éve Címkék: cs:go,

A srácok elég szépen teljesítenek a MEB-en, legközelebb pedig a Budapest Five ellen játszanak.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Békéscsabai E-sport Egyesület elég jól szerepelt a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség (NGES) által szervezett Magyar Esport Bajnokság (MEB) CS:GO versenyén. Mivel egy viszonylag új csapatról van szó, akiket még nem láthattunk túl sokszor, megkérdeztük őket arról, hogy hogyan alakultak és mik a terveik a jövőre nézve.

Hogyan állt össze a csapat, mióta játszanak együtt a tagok?

A csapat magja már több éve együtt játszik, gondolok itt Gubira, Nestre, és Ultrára. Ők a csapatunkban az MNEB második szezonjában mutatkozhattak be, Flops-szal, Sky-jal, és Clowny-val együtt. Azt gondolom hogy nagyon jól együtt tudtunk működni a srácokkal, ezért mindenképp szerettük volna folytatni az együttműködésünk az akkori csapattal. Azonban nem mindenki tudta vállalni a folyamatos versenyzéssel járó kötelezettségeket, így csak hárman maradtak velünk. MEB előtti hetekben kezdtük meg a keresést, hogy kiegészítsük csapatunk, Er9k-et Gubi kereste meg és szívesen csatlakozott hozzánk. Így jött Slend is, azonban miután úgy döntött hogy mégsem velünk tervezné hosszútávon a karrierjét, gyorsan kellett egy új 5. tag aki pedig RemaiN lett. Remainnel az első közös meccse a csapatnak a Lenovo Legion elleni éles meccsünk volt, még egy “összeszokós faceitre” sem volt idő olyan hirtelen történtek a dolgok, azonban így is kiválóan teljesítettek.

Mik a szerepek a csapaton belül?

Nincsenek igazán szerepekre bontva a srácok. Er9k és Gubi azok akik leginkább irányítanak, elmondják az ötleteiket a körök elején. Ultra szokta legtöbbször használni az AWP-t, néha scouttal is ügyeskedik egyet-kettőt. RemaiN is szeret AWP-zni, egyenlőre kiválóan alkalmazkodik a többiek játékstílusához. Entry szerepet Nest igyekszik betölteni, általában ő vezeti a támadásainkat, és szerzi meg a nyitó killeket. Pmk pedig rengeteget segít a játékon kívüli dolgokban, demók elemzésében, és a megbeszélt dolgok begyakorlásában.

Mik a hosszútávú tervek? Szeretnétek nemzetközi versenyeken is elindulni?

A terveink között szerepel, hogy az összes magyar versenyen szeretnénk részt venni, és ezeken dobogós helyet megszerezni. Ezek mellé mindenképpen beiktatunk majd legalább egy esea open-t. Továbbá képben van néhány külföldi verseny kvalifikációja is, azonban ezek komolyabb felkészülést igényelnek ha eredményeket is szeretnénk elérni, és mivel a csapatunk összes tagja vagy dolgozik, vagy tanul, nehéz megtalálni azokat az időket amikor mindannyian érdemben tudnak együtt gyakorolni. Így főleg a hazai versenyeket tartjuk jelenleg prioritásnak.

Milyen reményekkel futottatok neki a bajnokságnak?

Mivel még nagyon friss volt a csapat, a minimum elvárás az volt, hogy bejussunk a zárt kvaliba. Ez sikerült is, viszonylag simán. Aztán ahogy kialakult a zárt kvali mezőnye, úgy voltunk vele, hogy ha összekapjuk magunkat egész jó eredményt is elérhetünk.

Mit gondoltok, hol fogtok végezni, így az elmúlt találkozók sikerei után?

Őszintén szólva mi sem tudjuk. Mint azt ahogy fentebb is említettem, mindenki nagyon elfoglalt az életével, többek között a vizsgaidőszak is sokaknak közeleg. Nehéz megjósolni a csapat teljesítményét, mivel Remainnel sem tudtak még sokat együtt gyakorolni. Kissé bekavart nálunk a hirtelen csere is menet közbe, ezért azt gondolom hogy ezen a ponton már túlteljesítettük az előzetes reményeinket, innentől kezdve csak örülni tudunk a végeredménynek.

Ki volt eddig a legkeményebb ellenfeletek, mire számítotok a BP5 ellen?

Mióta együtt játszanak, talán a GamerLegion és a Budapest Five volt az a két csapat, amelyek kiemelkednek a többi közül és nemzetközi szintet képviselnek. Utóbbi ellen pedig hamarosan játszhatunk újra egy bo3-at. Legutóbb a MNEB WarmUp kupán sikerült egy mapot elég magabiztosan nyernünk ellenük. Igyekszünk készülni amennyit tudunk, tovább vinni ezt a lendületet, és bízunk benne, hogy sikerül őket ismét megszorongatni. Azonban arra számítunk hogy a múltkori találkozásunknál most egy fokkal komolyabban fogják venni a játékot és nehezebb dolgunk lesz.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva