BoardGame

Későn, de rájössz, hogy nem kellett volna egész életedben meggazdagodást hajszolni


Így indul a Vindication című társasjáték, melyben jóvá kell tennünk a pénz utáni hajszában elkövetett bűneinket.

Momiji
Három nappal a kampány vége előtt több mint 1500 támogatóval sikerült megközelíteni a 12 ezres kitűzött cél négyszeresét.

A japánok sakura ünnepét mindenki imádja, és mindenki ismeri, ekkor van az ugyebár, hogy a rózsaszínbe borulnak cseresznyefák tavasz derekán, amitől mindenki nagyon boldog, mert tavasz van, sőt, mindjárt nyár, egyre színesebb minden stb. Jóval kevesebben vágják azonban ennek őszi párját, a momijit. A szó alapból a japán juharfa neve, de az őszi színekbe komoruló erdőket is ezzel illetik. Ennek egyik legfőbb eseménye a momijigari, melynek során minden vöröses-barnás színekbe borul. A szintén lenyűgöző jelenségről szól a Momiji, melyben a játékosoknak minél értékesebb leveleket kell gyűjteni. Mechanikailag ez – nyilván – setcollection, a játékmenet az azonos színű lapok, vagyis levelek összegyűjtésére fókuszál.

Vindication
11 nappal a kampány vége előtt már látszik az elképesztő siker – a 62 500 dolláros cél helyett 450 ezren is túlvan már, 5700 támogató befizetésével.

Későn bár, de rájössz, hogy nem föltétlen kellett volna egész életedben azt hajszolni, hogy meggazdagodj. A kincsek fölöslegessé váltak, mikor a kegyetlenkedéseid megbosszulandó a legénységed a vízbe dobott. A történeted itt véget is érhetne, ám valahogy partra vet a víz, valaki megment, mire úgy döntesz: új életet kezdesz. Ez a Vindication alapsztorija – a cél jobb emberré válni, mégpedig azzal, hogy felfedezzük magunkban a hőst, amit be is bizonyítunk pár szörnyeteg kiiktatásával.

Alhambra Big Bix 2nd Edition
Három nappal a kampány vége előtt a hálás rajongók – közel ezren – a szerény 5000 dolláros kitűzés csaknem 26-orosát, majdnem 139 dollárt dobtak össze.

Általában a sorozatok végét jelzi a bigbox, amikor a kiadó dizájnos tárolóval kedveskedik a rajongóknak, amiben végre egyben és kényelmesen helyezhetők el a sorozat kiegészítői, promólapkái, védőzött kártyái stb. Az Alhambrából öt éve már lett egy nagydobozos kiadás, de a kiadó Queen Games számára nem ez volt a sztori vége: nem sokkal később jött még az Alhambra Roll&Write, most pedig itt a második bigbox.

Folytatás a Tarsasjatekok.com 51. heti Kickstarter-ajánlójában

 

 

Innovatív, új díj, melyre nem a kiadók, hanem a közönség nevezi a játékait:

A JEM szerint a legjobb gamer-társasjáték idén a Brass: Birmingham

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva