Counter Strike

Vajon hol lesz végül a CS:GO Major? – A PGL már két alternatívával biztosan számolhat


Még mindig nem tudni, hogy Stockholmban vagy esetleg máshol kerül megrendezésre az őszi CS:GO Major.

Az idei CS:GO nagyverseny szervezéséért és lebonyolításáért felelős PGL továbbra is reménykedik abban, hogy Stockholmban rendezhetik a Majort, ám mivel ennek több akadálya is van, így könnyen lehet, hogy az esemény átkerül egy másik országba.

Egyrészt a Svéd Sportszövetség nem fogadja el hivatalos sportversenyként sem a Dota 2 TI-t, sem pedig a CS:GO Majort, ami derékba töri a külföldi e-sportolók vízumszerzését, másrészt pedig Svédország jelenlegi korlátozásai sem túl biztatóak.

A versenyszervező szeretné, ha a versenyre a lehető legnagyobb nézőközönség előtt kerülne sor, ám az aktuális svéd korlátozások mindössze 300 főt engednének a 16 ezer fő befogadására alkalmas Avicii Arénában.

A PGL elmondása szerint, már két másik ország is felajánlotta segítségét, így amennyiben a szervezők a helyszín megváltoztatása mellett döntenek, úgy alsó hangon két alternatívával már biztosan számolhatnak.

A Valve júniusban jelentette be, hogy a minden idők legnagyobb összdíjazásával készülő e-sport verseny, a Dota 2 The International már biztosan átkerül Stockholmból, azt végül Románia fővárosában, Bukarestben rendezik meg.

Ti melyik helyszínnek örülnétek a legjobban?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva