Counter Strike

Káosz a köbön – Az ESEA feloldotta a bundázással gyanúsított játékosok eltiltását


A kiszivárgott hangfelvételek szerint meccseket akartak elcsalni, ám egy kaotikus vizsgálatot követően most mégis folytathatják profi karrierjüket.

Április elején mi is írtunk arról, hogy az ESEA öt játékost is felfüggesztett bundázás gyanúja miatt. A versenyszervező akkor azt ígérte, hogy szorosan együttműködik majd az Esport Integritásáért Felelős Bizottság-gal (ESIC), hogy döntést hozzanak az ügyben.

Emlékeztető: áprilisban az ESEA az egykori Team Rebirth csapatának egészére lecsapott, így az alábbi játékosok mindegyikét felfüggesztették:

  • Sebastian “retchy” Tropiano
  • Carson “nosraC” O’Reilly
  • Alex “vek” Voynov
  • David “J0LZ” Jolin
  • Kevin “4pack” Przypasniak

A fentebb linkelt cikkben leírtak, azaz a bundázás alapos gyanúja és a bizonyítékok ellenére, az ESEA most mégis úgy döntött, hogy feloldja háromjátékos eltiltását. Ennek következtében J0LZ, vek és nosraC is folytathatja profi karrierjét.

A HLTV megkeresésére az ESEA elárulta, hogy nosraC eltiltása szimplán lejárt, hiszen az ESIC javaslatára őt csak a vizsgálat idejére függesztették fel. Ugyanakkor az nem derült ki, hogy mi a helyzet a másik két játékossal, erről csak az egyik érintett, J0LZ beszélt, aki direktben az ESIC-től kapott egy “feloldozó” emailt.

Ugyan 4pack és retchy eltiltása még nem járt le, de erre is már csak néhány napot kell várni, ők augusztus 1-én szabadulnak meg az ESEA ban-tól, már amennyiben nem hosszabbítják meg büntetésüket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva