Counter Strike

A Heroic felbontotta HUNDEN szerződését és eljárást indítanak egykori edzőjük ellen


A szervezet szerint HUNDEN kiszivárogtatta a csapat taktikáit, így szerződésszegés miatt megköszönték munkáját és bíróságra vonulnak az üggyel.

Az elmúlt napokban alaposan felpörögtek az események a CS:GO világában, azon belül is Dánia háza táján. Azt már korábban sejteni lehetett, hogy zonic távozása esetén, HUNDEN lehet az első számú esélyes az Astralis edzői pozíciójára, ám a történtek fényében nem olyan biztos, hogy ez meg fog történni.

Minden azzal kezdődött, hogy HUNDEN inaktivitásba borult a Heroic-nál és a közelmúltban csak arra várt, hogy szerződése lejárjon a szervezetnél. A dán edző már az IEM Kölnre sem utazott el a többiekkel, akkor robl, a csapat mentális és erőnléti edzője állt a játékosok mögé.

Ezt követően olyan pletykák láttak napvilágot, hogy a Heroic és HUNDEN között már a kölni verseny során megromolhatott a viszony és feltehetőleg a bizalom hiányából eredő problémák vezettek a döntéshez, hogy ő nem utazik Németországba.

HUNDEN ekkor közzétett egy nyilatkozatot, amelyben leszögezte, hogy soha, semmilyen Heroic-os stratégiát nem osztott meg vetélytársakkal, habár “különböző ellenfelek anti-strat anyagait” igen, de szerinte ez teljesen rendben van.

A tegnapi nap folyamán a Heroic, a kölni versenyt szervező ESL és az esport integritásáért felelős ESIC is közétett egy-egy bejelentést:

  • A Heroic továbbra fenntartja, hogy HUNDEN szerződést szegett, ezért elbocsátják munkaköréből és bírósági eljárást indítanak ellene.
  • Az ESL elmondása szerint, az IEM Köln mérkőzéseit és végkimenetelét nem befolyásolhatta semmi, a verseny tisztán végbement.
  • Az ESIC bejelentette, hogy ők is vizsgálják az ügyet, folyamatosan gyűjtik a bizonyítékokat és hamarosan újra jelentkeznek a döntésükkel.

HUNDEN 2020 tavaszán befejezte játékoskarrierjét, ekkor csatlakozott edzőként a Heroic-hoz. Segítségével sosem látott magasságokba került a csapat, számos versenyt megnyertek és több héten át világelsők is voltak.

Tavaly szeptemberben 12 hónapos bant kapott az ESIC-től, míg a Valve öt Major-re eltiltotta a hírhedt coach bug kihasználása miatt. Büntetését később 8 hónapra redukáltak.

A szervezet mindvégig kiállt mellette és az eltiltás idejére elemzőként foglalkoztatták a 30 éves dán veteránt. A közelmúltban történteket megelégelte a Heroic, így a vezetőség ezúttal az elbocsátás és a hivatalos eljárás mellett döntött. Nagy kérdés, hogy mi fog kisülni ebből, de fontos, hogy egyelőre – az ártatlanság vélelme miatt – ne ítélkezzünk.

Ti mit gondoltok HUNDEN ügyéről? Írjátok meg kommentben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva