Valorant

Rekordot döntött a TSM és a Gen.G, íme az eddigi leghosszabb VCT mérkőzés!


Csúcsteljesítményekkel teli, 90 körös és 10 hosszabbításos meccset játszott a két amerikai csapat, ezzel megdőlt az eddigi VCT rekord.

Elképesztően hosszú és izgalmas mérkőzésnek lehettünk szemtanúi a VCT Stage 3: Challengers 2 észak-amerikai főversenyén, mégpedig a Gen.G és a TSM által vívott felső ági negyeddöntőben. A mérkőzés esélyesének számító Gen.G nehezen, de megnyerte az első pályát (Bind, 13:10), ezt viszont egy óriási fordítás követte.

A Gen.G már a második pályán, Split-en is komoly előnyre tett szert, hiszen 9:3-mal fordultak és a második pisztolykört is megnyerték. Ekkor azonban a TSM megnyerte a force körét és egészen 7:10-ig, majd 10:11-ig felzárkóztak.

A koosta nevével fémjelzett Gen.G két meccsponthoz jutott (12:10), de a TSM mindkettőt hárította, ezzel kiharcolva a hosszabbítást. Előzetesen aligha számított rá bárki is, de összesen tíz overtime-ot láttunk, sok-sok fordulattal, a végén 23:21-es TSM győzelemmel.

WARDELL-ék már eleve underdogként indultak, az első pályát elvesztették és a második mapon is komoly hátrányba kerültek, de adták fel, a halál torkából is vissza tudtak jönni. Ahogy a nagykönyvbe meg van írva, az utolsó pályát is megnyerték (Icebox, 13:10), pedig ott is 0:7-tel indítottak.

Íme néhány statisztika és érdekesség a mérkőzésről:

  • Leghosszabb pálya a VCT történetében (44 kör, 10 hosszabbítás)
  • Legtöbb kill egy VCT mérkőzésen (NaturE, 49 kill – Split)
  • A mérkőzésen 14 clutchot láthattunk
  • WARDELL 24 entry párbajból 22-t megnyert (4:1, 10:1, 8:0)
  • A TSM összesen kilenc (!) meccspontot hárított

Ti követtétek a mérkőzést? Ha nem, akkor mindenképp érdemes visszanézni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva