6.3 C
Budapest
2021, október 17, vas

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

25 év után most derült fény a PS1 egyik rejtett, de nagyon hasznos funkciójára!

Őrületes, hogy ennyi idő után is képes még újat mutatni a Sony legendás konzolja!

Hiába csak pár nap választ el minket a sorban ötödik generációs PlayStation játékkonzol megjelenésétől, pár régebbi gép már csak a retro mivoltából is, de képes reneszánszát élni. Nagyjából már ebbe a kategóriába tartozik a Sony első játékgépe is, mely valamivel több mint 25 évvel ezelőtt szinte teljesen letarolta a játékospiacot és tette a videojátékozást egy sokkal népszerűbb hobbivá, mint amilyen azelőtt volt.

Arra viszont már tényleg nem gondolna senki, hogy a régi emlékek felelevenítése közben akár olyan funkcióra is bukkanhatunk, ami több generáción keresztül rejtve maradt a játékosok bizonyosan legnagyobb része előtt. Elvégre mégiscsak egy 25 éves masináról van szó, nemde?!

Nemde! Ugyanis John Glasscock nevű játékossal pontosan ez történt, és egy olyan rejtett funkcióra jött rá, ami már annak idején is egészen nagy hasznunkra vált volna, csak hát nemigen volt benne még a konzol hivatalos kézikönyvében sem.

Mint tudjátok, az első PlayStation mentéseit egy külön csatlakoztatható memóriakártyán tárolhattuk, ami azért elég könnyen be tudott telni. Ilyenkor jött a hosszas vívódás, hogy mégis melyik játékunk mentésének intünk búcsút, majd könnyes szemmel kellett végleg törölnünk, helyet adva ezzel valami újnak. Ezután persze könnyen előfordulhat az is, hogy megbánjuk tettünk, vagy szimplán csak véletlenül rosszat töröltünk, de nincs már mit tenni – gondolhattuk, jöhet a gyász.

Most viszont úgy tűnik hiába, ugyanis lett volna lehetőségünk még visszacsinálni az egészet, igaz, ehhez egy kisebb trükkhöz kell folyamodnunk.

Először is be kell helyeznünk a kívánt memóriakártyát, majd kinyitnunk az üresen álló lemezolvasót, majd bekapcsolnunk magát a konzolt. Ezután belépni a kártya menüjébe, ahol láthatjuk, hogy milyen mentések vannak rajta. Ha kiválasztottuk a törlésre ítélt fájlt, és megerősítjük a döntést, eltűnt a fájl – ezután mindenki úgy gondolta, végleg.

Viszont!

Ha ilyenkor egyszerre lenyomjuk az L1, L2, R1 és R2 gombokat, akkor a törölt mentésünk visszatér!

Ez Glasscock szerint nem csak azért nagy dolog, mert eddig szinte senki nem tudott erről, és még a konzol leírásában sem szerepel, hanem mert ez a funkció a PlayStation 2-ben semmilyen formában nem volt jelen. Tudtommal legalábbis, én azért nem csodálkoznék, ha idővel a Sony legsikeresebb konzoljáról is kiderülnének olyan érdekességek, melyekről eddig nagyon kevesen, vagy egyáltalán senki sem tudott.

 

 

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI