Counter Strike

Ezért kell jó monitor! Így néz ki lassítva egy ellenfél felbukkanása 60, 144 és 240 Hz mellett


Gyakran felmerülő kérdés, megéri-e egy jobb monitorra áldozni a játék miatt. Szerintem mindenki nézze meg a videót, és döntse el maga!

A monitorok képfrissítése azt mutatja, hány képkockát képes megjeleníteni egy másodperc alatt a képernyő. A 60 Hz-es monitor 60 képkockát, a 240 Hz-es pedig négyszer annyit, ugyanannyi idő alatt. Emberi szemmel persze ez alig érzékelhető különbség, de lassításban tisztán látszik.

Főleg az ellenfél mozgásának folyamatossága szembetűnő a jobb képfrissítésű monitorok esetében.

Egy fedezék mögül kilépő ellenfél az első pixelnél még pont ugyanannyira látható csupán, itt még szó szerint semmilyen különbség nincsen.

Pár század másodperccel később viszont már tisztán látszik az eltérés. A jobb képfrissítéssel bíró monitorokon folyamatos az eltérés, folyamatosan bújik elő az ellenfél a fedezék mögül. A 60 Hz-es monitoron viszont hosszú ideig ugyanott látjuk.

A gond csak ezzel az, hogy bár mi ugyanott látjuk, ő a valóságban igenis mozog. Vagyis gyengébb monitorral arra ítéljük magunkat, hogy mi nem fogjuk látni időben az ellenfelet, de ő ha jobb monitora van, már simán ránk lát.

Van persze olyan helyzet is, amikor a jobb monitorral előnybe is kerülhetünk. A nagyobb képfrissítéssel rendelkező monitorok egy-egy belógó kart vagy fegyver csövet előbb is látnak meg a gyengébbeknél. Így gyorsabban reagálhatunk az ellenfélre, vagy lassabb reakciókkal is jobbak lehetünk, ha erősebb monitorunk van.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva