11.1 C
Budapest
2021, október 22, pén

Erre volt jó az ingyenes hétvége: Totál lehalt a Rainbow 6 match making

Az Ubisoft megint hatalmasat alkotott, mivel az ingyenes hétvége alatt majdnem lehetetlen volt játszani. Ez annak köszönhető, hogy hackerek több ezer ingyenes profilt hoztak...

FRISS

“Minél többet költesz videókártyára, annál jobb leszel Fortnite-ban és PUBG-ben” – Állitja az Nvidia

Gyenge a videókártyád? Lehet, hogy épp emiatt nem megy jól a játék!

Ezúttal mélyre ásott az Nvidia és egy rendkívül érdekes tanulmányt adtak ki, amiben arra próbáltak rávilágítani, hogy mitől lesz valaki jobb játékos. Régóta terjed az a mítosz a gamerek között, hogy aki igazán jó játékos, az egy olcsó felszereléssel is képes jól teljesíteni. Ez igaz is, viszont a jó játékosok komolyabb géppel és megfelelő perifériákkal sokkal többre képesek az Nvidia szerint.

Újabb videókártya = jobb K/D?

Az Nvidia szerint valakinek minél újabb szériás kártyája van, annál jobb a PUBG-ben és a Fortnite-ban. Egy 6. generációs GTX-szel játszó játékosnál átlagban 37%-kal jobban teljesít az, akinek a 10.-es széria valamely darabja lapul a gépében, az RTX tulajok pedig 53%-kal az élen járnak.

A régi mondás a gamingre is igaz: a tanulás teszi a mestert. Ezt az Nvidia is bebizonyította, ugyanis az eltöltött játékórával egyre jobbak a játékosok, ha pedig jobb kártyával rendelkeznek, akkor azonos óra mellett a K/D-juk is jobb átlagosan. Érdemes tehát gyakorolni, viszont egy jó kártyára is érdemes lehet összegyűjteni, ha jobbak akarunk lenni.

Elég a 60 Hz?

Még mindig rendkívül népszerűek a 60 Hz-es monitorok, ám egyre többen használnak magasabb frekvenciafrissítéssel rendelkező darabokat. Van, aki szerint a 30 fps is elég, de egészen biztosan nem tudja, hogy milyen egy 144 Hz-es monitor előtt fix 144 fps mellett játszani. Az Nvidia szerint egy erősebb videókártya is előrelépés, még a 60 Hz-es monitor esetén is, de ha igazi áttörésre vágyunk, akkor minimum egy 144 Hz-es monitorra lesz szükségünk. Ha viszont a maximumra vágyunk, akkor egy 240 Hz-es monitorra érdemes lecsapni, az utóbbi időben egyre olcsóbban hozzájuk lehet jutni.

Tényleg csak egy jobb kártya kell?

Azért ez nem teljesen igaz. Nyilvánvalóan a jobb játékosok egyre többet áldoznak a konfigjukra, ez némileg befolyásolja a fentebbi grafikonokat. Az viszont vitathatatlan, hogy egy jobb videókártyával és jobb perifériákkal sokkal könnyebben lehet jobb eredményt elérni. Szimplán a 144 Hz is jókora előnyt jelent a 60 Hz-es monitorral rendelkezőkhöz képest, ha pedig beszaggat a játék, az már tényleg csak hab a tortán. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a 144/240 Hz-es monitorokat meg is kell hajtani valamivel, szóval hiába veszünk egy GT 1030 mellé egy 240 Hz-es monitort, ha csak 30 fps-sel fog futni a játék, akkor azzal semmire nem megyünk.

 

MOST ÉRKEZETT

KÁR LENNE KIHAGYNI