Fortnite

“Minél többet költesz videókártyára, annál jobb leszel Fortnite-ban és PUBG-ben” – Állitja az Nvidia


Gyenge a videókártyád? Lehet, hogy épp emiatt nem megy jól a játék!

Ezúttal mélyre ásott az Nvidia és egy rendkívül érdekes tanulmányt adtak ki, amiben arra próbáltak rávilágítani, hogy mitől lesz valaki jobb játékos. Régóta terjed az a mítosz a gamerek között, hogy aki igazán jó játékos, az egy olcsó felszereléssel is képes jól teljesíteni. Ez igaz is, viszont a jó játékosok komolyabb géppel és megfelelő perifériákkal sokkal többre képesek az Nvidia szerint.

Újabb videókártya = jobb K/D?

Az Nvidia szerint valakinek minél újabb szériás kártyája van, annál jobb a PUBG-ben és a Fortnite-ban. Egy 6. generációs GTX-szel játszó játékosnál átlagban 37%-kal jobban teljesít az, akinek a 10.-es széria valamely darabja lapul a gépében, az RTX tulajok pedig 53%-kal az élen járnak.

A régi mondás a gamingre is igaz: a tanulás teszi a mestert. Ezt az Nvidia is bebizonyította, ugyanis az eltöltött játékórával egyre jobbak a játékosok, ha pedig jobb kártyával rendelkeznek, akkor azonos óra mellett a K/D-juk is jobb átlagosan. Érdemes tehát gyakorolni, viszont egy jó kártyára is érdemes lehet összegyűjteni, ha jobbak akarunk lenni.

Elég a 60 Hz?

Még mindig rendkívül népszerűek a 60 Hz-es monitorok, ám egyre többen használnak magasabb frekvenciafrissítéssel rendelkező darabokat. Van, aki szerint a 30 fps is elég, de egészen biztosan nem tudja, hogy milyen egy 144 Hz-es monitor előtt fix 144 fps mellett játszani. Az Nvidia szerint egy erősebb videókártya is előrelépés, még a 60 Hz-es monitor esetén is, de ha igazi áttörésre vágyunk, akkor minimum egy 144 Hz-es monitorra lesz szükségünk. Ha viszont a maximumra vágyunk, akkor egy 240 Hz-es monitorra érdemes lecsapni, az utóbbi időben egyre olcsóbban hozzájuk lehet jutni.

Tényleg csak egy jobb kártya kell?

Azért ez nem teljesen igaz. Nyilvánvalóan a jobb játékosok egyre többet áldoznak a konfigjukra, ez némileg befolyásolja a fentebbi grafikonokat. Az viszont vitathatatlan, hogy egy jobb videókártyával és jobb perifériákkal sokkal könnyebben lehet jobb eredményt elérni. Szimplán a 144 Hz is jókora előnyt jelent a 60 Hz-es monitorral rendelkezőkhöz képest, ha pedig beszaggat a játék, az már tényleg csak hab a tortán. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a 144/240 Hz-es monitorokat meg is kell hajtani valamivel, szóval hiába veszünk egy GT 1030 mellé egy 240 Hz-es monitort, ha csak 30 fps-sel fog futni a játék, akkor azzal semmire nem megyünk.

Ezt olvastad már?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva