Counter Strike

Feltámadás, mázli, tryhard, vagy most ez mi volt, kedves NiP?


A svéd közönség kedvenc ismét életjelet adott magáról, nézzük át az ESL One Köln tanulságait reálisan.

Sokan szeretnék a világba kiáltani, a NiP feltámadt, összeszedik magukat és ismét rommá vernek mindenkit, mint anno 2014 környékén, de egyetlen versenyből kár lenne ilyen messzemenő következményeket levonni.

Főleg azért, mert a NiP egyáltalán nem tért vissza, nem látszott semmiféle alapos készülés, nem is játszottak túl jól, csupán okosan keverték a kártyákat.

Egyetlen pályával el se indulj a versenyeken

Egy Top20-as csapatnak minimum 4 pályából álló erős mappoolt képzelünk, a NiP pályaismerete jelenleg a svéd játékosok kedvencére, Cache-re korlátozódik.

Kölnben 6 mapot játszottak, ebből négyet Cache-en. A Bo1-eket mind meg is nyerték rajta, hurrá, aztán a C9 elleni Bo3-ban is behúzták.

Csak hogy a másik két pálya viszont n0thingéknál landol, nem is kicsit. A NiP 16:6-ra bukta Cobblestone-t és 16:10-re Traint, így ki is estek az első Bo3 alatt.

Halovány és eredménytelen támadások

Az agresszív támadásokban sokat kell még fejlődnie a NiP-nek, a fiatalokat pont ezekre a posztokra kellene használni.

Vegyük előbb Cache-t, a négy lejátszott pályán összesen 29 kört nyertek a támadó oldalon, ami még annyira nem is rossz. Bár terror pályának számít, ez átlagosan 7 kör meccsenként, kiindulásnak jó lesz.

De Train-en és Cobblestone-on ÖSSZESEN egy kört sikerült támadniuk. Kábelen valahogy összejött egy rush, a vagonok között viszont minden egyes próbálkozást letartottak stewie-ék. Még a gyengébb vásárlások ellen se tudtak berohanni lerakóra a nindzsák.

Nagyon kellene egy erőskezű irányító végre

Xiztről többször elmondták már, hogy egyéni szemlélete miatt zseniális irányító és egy élmény vele a játék. Kivéve akkor, ha egy nyert pisztolykör után képes belerohanni a pisztolyokkal force-oló ellenfélbe és ezzel duplán elbukva a kezdeti előnyt.

Az egyéni laza stílust át kell alakítaniuk egy szigorúbb, sokkal inkább a stratégiára épülő játékmenetre, mint amivel egy FaZe vagy éppen Astralis dolgozik karrigan és gla1ve révén és érnek el jelentős sikereket.

Összességében tehát azt látjuk, hogy a NiP bár magához képest szépen helyt állt és ez sokakat meglepett, egyelőre csak szerencséjük volt. Minden Bo1-ben Cache maradt bent, de rögtön az első Bo3-ban lebuktak, hogy kb semmi mást nem tudnak játszani.

A következő versenyre alaposabb készülést kell villantaniuk és jobban össze kell szednie magát az irányító Xizt-nek, hiszen a kevés Terror kör mindig megbosszulja magát.

Nyitókép: HLTV

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva