Counter Strike

“Nagyon nagyon sokat számít, hogy egymás mellől tudjatok játszani” – Res1st interjú


Res1st egy igazi veteránnak számít már, a fiatal kora ellenére, ezért is kérdeztük őt a hazai csapatok helyzetéről.

 

Hazánkban az esport még mindig gyerekcipőben jár, ennek jártunk utána egy kicsit Res1sttel, hogy miért is van így, hiszen tehetségek akadnak bőven. Mégis azt látjuk, hogy ezek a tehetséges srácok inkább külföldön kamatoztatják a tudásuk és egyszerűen képtelenek egy csapatba összeállni és szétlőni a világot.

Mindig van próbálkozás a magyarok részéről, de a legtöbb csapat hamar szétmegy és ritka az, amikor együtt marad egy csapat a vereségek után is, ahogy Res1st fogalmazott “Ha egy hónap után nem váltják meg a világot, akkor szétmennek”, nem sikerül együtt maradniuk hosszú távon. Persze van erre ellenpélda is, ott vannak a korábban HoP-os, ám most már a myRevenge csapatát erősítő srácok.

A közösségi médiát mindenki tolja ezerrel, mégsem gondolunk soha bele, hogy ezt nem csak a rajongóink, barátaink, ismerőseink látják, hanem bizony a marketingesek és a szponzorok  is. Ezért kell kétszer átgondolni milyen tartalmat is osztunk meg a Facebook oldalunkon, mert ha úgy viselkedünk, mind bodito, az nem feltétlenül szimpatikus ezeknek a cégeknek és lehet hogy egyetlen poszt miatt úszik el a támogatás lehetősége, amit idegességünkben írtunk ki anno. Hiába töröljük ezt a későbbiekben, ami az interneten egyszer fent volt, azt bárki lementhette.

Pont az ilyen posztok miatt lenne szükség egy eSport akadémiára Res1st szerint, na de ilyen van is amúgy, csak nem sokan ismerik. De ha belegondoltok, simán lehet, hogy egy ilyen poszt miatt gondolja meg magát a Lenovo és azt mondják, hogy ez nekünk nem éri meg, odatoljuk a pénzt és így reagál a magyar scene. Szerencsére nem így lett és idén ismét megszervezte a War Room a Lenovo Legion-t és nagyon jó hangulat kerekedett, főleg az All Stars mérkőzés keretében.

Na de miért is van az, hogy Észak Amerikában (NA) mindent megkapnak a játékosok, nagy ház, medence, jakuzzi, nálunk pedig még egy közös albérletre sem dobnak össze? Egyrészt ezt a szerepet anno kiválóan vitték az internetkávézók, amik lan klubként üzemeltek és lehetett bootcampelni együtt a csapattal. Ezek a klubok sajnos szépen-lassan megszűntek és azóta ez a lehetőség is megszűnt velük együtt, na de itt jönnek képbe az esport bárok, ahol nem csak inni és meccset nézni lehet, hanem kőkeményen gyakorolni is. Persze ehhez gépekre is szükség van, itt jön képbe az Infinity és az InGame, ahol ezeket megtehetjük, szóval van még remény. Ki tudja, talán a csapatok mostantól itt fognak gyakorolni?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva