Hearthstone

Soha nem volt még ennyi játékosa a Blizzardnak, a HS és az OW is rekordot döntött

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: blizzard,

Szárnyalnak a cég játékai, összesen több mint 46 millió játékost sikerült megmozgatni.

Egy játék sikerét elég sok oldalról meg lehet közelíteni, ám az olyan címeknél, mint a Hearthstone vagy az Overwatch talán mindennél többet mond az, hogy havi szinten mennyien játszanak velük. Az Activision Blizzard legfrissebb üzleti jelentése után pedig nem lehetnek kétségeink: jelenleg mindkét cím szárnyal, történetük legsikeresebb időszakát élik.

Az áprilistól júniusig tartó üzleti negyedévben a Blizzardnak havi szinten átlagosan 46 millió aktív játékosa volt. Ez 38 százalékkal több, mint 2016 hasonló időszakában, és egyben új rekord is: a cég történetében soha nem volt még ilyen magas ez a mutató.

Az Overwatch lendülete egyelőre nem fogy: a játék a vizsgált negyedévben újabb rekordot döntött az aktív játékosok számát tekintve. Ez nagyban köszönhető annak is, hogy az említett időszakban két esemény is volt a játékon belül.

A Hearthstone is kiválóan teljesít: a tavalyi évhez és az előző negyedévhez képest is javult, olyannyira, hogy itt is új rekord született. A lendületet itt egyértelműen a legújabb kiegészítő, a Journey to Un’Goro adta.

Forrás: Blizzard

Elég jól megy tehát a Blizzardnál, egy negyedév, három rekord:

  • A Blizzardnak soha nem volt még ilyen sok aktív játékosa
  • Az Overwatchnak soha nem volt még ilyen sok aktív játékosa
  • A Hearthstone-nak soha nem volt még ilyen sok aktív játékosa

A komplett Activision Blizzard persze ennél is komolyabb számokat tud felmutatni. Az Activision játékai további 47 millió gamert vonzottak be havi szinten, az igazán durva dolgokat azonban a King és a mobilos részleg produkálja, 314 millió (!) játékossal. Ez így összesen több mint 400 millió ember – nem véletlen, hogy napjaink legnagyobb játékkiadójáról beszélünk.

Egy szó mint száz: ha esetleg felmerült benned, hogy hanyatlóban van az Overwatch vagy a Hearthstone, gondold újra sürgősen!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva