PUBG

Egy játék sem volt még képes arra a Twitch-en, amire a PUBG

Drag - Csető Zsolt - 7 éve Címkék: twitch,

A múlt héten többen nézték, mint a League of Legends-et.

Bizonyára senki számára sem okozunk meglepetést azzal, ha azt mondjuk, a Twitch legnézettebb játékainak listáját általában a League of Legends uralja. A Riot MOBA-ját ritkán sikerül letaszítani a trónról, azt is csak akkor, amikor valamilyen nagy esport-esemény van: leginkább a Dota 2 és a CS:GO számára szokott összejönni a bravúr.

Így történt ez az előző héten is: a Gamoloco adatai szerint a Dota 2 nézettsége átlépte a 30 millió órát az augusztus 6. és 13. közötti időszakban, köszönhető a The International 2017-nek, míg a League of Legends “csak” 15 millió órát tudott összehozni. Ez egyébként új rekord: a Dota 2 sosem ért még el ekkora nézettséget. Van azonban itt valami más is…

Bizony, a League of Legends valójában nem második lett, hanem harmadik, beférkőzött elé ugyanis a PUBG, amely közel 17 millió órás nézettséget hozott össze az előző héten. Ez pedig mérföldkő: sosem végzett még úgy a LoL előtt egyetlen játék sem, hogy ne lett volna valamilyen esport-torna, ami megnyomta a nézettségét. Márpedig a PUBG esetében semmi ilyen nem volt: simán csak ennyien voltak kíváncsiak magára a játékra.

Mondhatnánk, hogy hihetetlen eredmény, de az az igazság, hogy lassan már semmin sem lepődünk meg a PUBG kapcsán. Szinte nem telik el úgy hét, hogy a játék ne állítana fel valamilyen rekordot: az egyidejű játékosok számának csúcsa például nemrég átlépte a 600 ezret.

600000? Sima liba!

Hogy hol lesz ennek a vége, azt talán még a Bluehole sem tudja – egyelőre megállíthatatlannak tűnik a PUBG. Augusztus végén ráadásul az esport területére is bemerészkedik, ami újabb löketet adhat majd.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva