Hearthstone

Újból előmásztak a Mill deckek: mutatunk 3 verziót is


Pörögjön a Coldlight Oracle, hadd fogyjanak azok a paklik!

Minden Hearthstone játékosnak van kedvenc mókapaklija: ezek ritkán jók arra, hogy a Rankeden módszeresen végigverjünk velük mindenkit, sokkal inkább a szórakoztató játékélményről, esetleg valamilyen vicces kombóról szólnak. Nem árt persze, ha a játékkörnyezet is olyan, hogy nem totálisan esélytelenül kell leülnünk minden ellenféllel játszani, hiszen az ember nemcsak szórakozni, hanem nyerni is szeret azért.

Tipikus mókadecknek számítanak a különféle Mill paklik, melyek kompetitív szinten soha nem voltak igazán kiemelkedőek, mégis sok rajongójuk van, hiszen teljesen másmilyen játékélményt nyújtanak, mint a legtöbb pakli. Aki esetleg nem ismerné: a Mill lényege, hogy nemes egyszerűséggel elégeti az ellenfél deckjét laphúzásokkal, hogy aztán a fatigue segítségével nyerje meg a játékot. Legfőbb alkotóeleme a Coldlight Oracle, amely minden ehhez hasonló decknek az alapja.

Forrás: Hearthpwn

Apró szépséghibája a koncepciónak, hogy csak lassabb metában működik, az aggro deckek ellen ugyanis szinte lehetetlen olyan tempóban feltölteni a kezeket, hogy az ellenfélnél bármi is elégjen. A Knights of the Frozen Throne megjelenése óta szerencsére éppen komoly lassulás állt be, legalábbis egyelőre. Nem is kellett sokat várni, hogy előbújjanak az első Mill paklik, amikkel egyébként egészen jól el lehet kenni akár a mostanság divatos Druidok és Warlockok száját is. Mutatunk három különböző verziót három különböző class-ból!

Mill Rogue

Ha Mill, akkor egyértelműen a Rogue jut eszébe az embernek elsőként, Senfglas is ezen az úton indult el. A klasszikus Shadowstep mellett a Gadgetzan Ferryman és a Youthful Brewmaster vannak még bent bounce lapként, melyek arra hivatottak, hogy minél többször kijátsszuk a murloc-ot, míg a Vanish egy telerakott kéz mellett hirtelen 6 manás board clearré változik. Az új lapok közül érdekes adalék a Shadowblade, amely be tud védeni bennünket a fatigue sebzéstől, míg a Skulking Geist egy kis extra égetést hoz be a buliba. Valeera segítségével pedig duplázhatjuk a különböző kombóelemeket.

AAECAaIHBrKtArmyAqDOAoDTApriAp7iAgyKAbQBxAHtAp8DzQOIB/gHhgn4vQKBwgLKwwIA

Mill Druid

A másik “mill-kompatibilis” class-szal J4CKIECHAN, próbálkozott: ő a Druiddal kísérletezett. Itt a murloc mellett a Naturalize az, amivel szépen lehet húzatni az ellenfelet, ráadásul egy brutálisan olcsó leszedésbe építve. A védelmet a nagy adag Taunt lény biztosítja, amiket Hadronox-szal, majd második lépésben N’Zoth-tal tud visszahozni. A pakli talán legérdekesebb eleme az egy darab Jade Idol, amit mindig vissza lehet keverni, így nekünk nem kell tartanunk a fatigue-től, pöröghetnek a laphúzások!

AAECAZICCK6rAuCsArmyAqK2ArS7AsLOApnTAq/TAgvpAf4BtAXEBvgH5Ai+rgKArwL5wALJxwKHzgIA

Fatigue Warrior

A harmadik deck nem klasszikus Mill deck, hiszen csak a Coldlight Oracle van benne, ami pörgeti az ellenfél pakliját. Ettől függetlenül azonban – ahogy a neve is mutatja – szintén a fatigue-re épít win conditionként, ezért úgy gondoltuk, érdemes bevenni az összeállításba!

Fr0zen paklija kis túlzással nem áll másból, mint board clearből és erőforrásból: a deck egyetlen célja, hogy az ellenfélnek megoldódjon minden lapja, hogy aztán jöhessen a fatigue. A “kifogyhatatlan” deckről itt a Dead Man’s Hand gondoskodik, ha behúzzuk mindkettőt, akár végteleníteni is lehet a Jade Idolhoz hasonlóan, extra égetésként pedig itt is bekerült a Skulking Geist. A legtrükkösebb lap a Bring it on!, ami elsőre totális antikombónak tűnik az alapstratégiánkkal, hiszen megkönnyítjük vele az ellenfél kipakolását. Valójában azonban tökéletesen bele lehet vezetni vele az ellenfelet a Brawlba vagy a többi asztalpucolásba – amúgy meg 10 armor, vagyis megfelelő pillanatban kijátszva szinte csak jól járhatunk vele.

AAECAQcCkQOgzgIOS5ADkQb2B/gH/weCCPsMgq0ChrACxsMCzM0Cjs4C8dMCAA==

Fontos tudni a Mill deckek kapcsán, hogy ezek kifejezetten nehéz paklik, pont azért, mert másfajta játékstílust, és így másfajta gondolkodást is igényelnek. Kell tehát idő ahhoz, hogy megszokja őket az ember, de megéri, hiszen tényleg nagyon szórakoztató meccseket lehet vívni velük, sok gondolkodással, melyek végén garantáltan mézédes a győzelem íze!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva