Hearthstone

Filléres paklik a Death Knight hősökre (1. rész)


Még nincs nagy lapkészleted, de szeretnéd kihasználni a Hero lapodat? Ajánlunk néhány paklit!

Rengeteg olyan paklileírást találni netszerte, melyek pénztárcabarát megközelítést tartalmaznak: elvégre gondolni kell az újoncokra, illetve a szerényebb lapkészlettel rendelkező játékosokra is, akiknek jóval kisebb a mozgásterük. Egyvalamiről azonban szinte mindegyik megfeledkezik: arról, hogy a Knights of the Frozen Throne-ból mindenki kapott egy ajándék Hero kártyát a Prologue teljesítéséért.

Márpedig ha valakinek kevés lapja van, akkor egy szem Legendary is rengeteget számít. Érdemes hát kihasználni a benne rejlő lehetőséget: cikksorozatunkban olyan deckeket ajánlunk, melyek kifejezetten a Death Knight hősökre építenek.

A szabályok

  • A pakli összköltsége a Hero lappal együtt nem lehett több 3000 dustnál. Ez azt jelenti, hogy paklinként 1400 dustból gazdálkodhatunk a Death Knight hőst leszámítva.
  • A One Night in Karazhan lapjai nem szerepelhetnek a paklikban (kivéve a Prologue szárny két ingyenes kártyáját).

Az első részben a Druid, a Hunter és a Mage kerülnek sorra.

Druid

Ha kevés dust, akkor adná magát egy agresszív Token Druid, ebbe a deckbe azonban egyáltalán nem illeszkedik Malfurion the Pestilent. Még szerencse, hogy a Jade Druid meglehetősen sok Common lappal operál, így ezt is pont ki tudtuk hozni a rendelkezésre álló keretből!

  • Az elhúzódó meccseket szinte garantáltan lehozzák a Jade Golemeket termelő lapok. A kulcs a Jade Idol, melyet visszakeverve a pakliba kvázi végtelenítheted mind a deckedet, mind a gólemeket, így nem fogysz ki sem a lapokból, sem a fenyegetésekből. Fontos: az első Jade Idolt mindig gólemtermésre játszd ki, elég a másodikat visszakeverni!
  • A deck motorja a Gadgetzan Auctioneer, nagyon jól kombózik az Innervate-tel és az olcsó spellekkel. Ha már kevés lap van a deckedben, akkor a Jade Idollal óriási értéket lehet belőle kinyerni.
  • Az agresszív deckek ellen a Tar Creeper, a Swipe és a Spreading Plague alkotja a fő védelmi vonalat, míg a Wrath, a Feral Rage és a Gnash inkább egy-egy veszélyesebb lény kiiktatására jó. A Spellbreakert érdemes a nagyobb veszélyekre tartogatni, mint például Tirion Fordring.
  • Mulligan: ellenféltől függetlenül érdemes a ramp (manatermelő) lapokra rámenni, az Innervate, Wild Growth, Jade Blossom trió biztosítja, hogy minél előbb jöhessenek a drága kártyák.

Hunter

A Hunter esetében hasonló cipőben járunk, mint a Druidnál: itt is adná magát a Face Hunter, de egy lassabb verzióhoz jobban illik Deathstalker Rexxar. Kizárásos alapon marad a Midrange Hunter, szerencsére kényelmesen kihozható ez is!

  • Fontos, hogy ez egy Midrange deck, így a Hunter alapszabályát elfelejtheti mindenki: a “Face is the Place” itt nem a helyes stratégia. A kezdeti nyomásgyakorlás persze fontos, ám a játék elején lényegesebb, hogy okosan trade-eljünk.
  • Az asztal kontrollálása különösen fontos a Deadly Shot, a Houndmaster és a Nesting Roc optimális működése miatt, melyek mellé kellenek a lények, így fontos, hogy mi irányítsuk a trade-eket, ne az ellenfél.
  • Egy korán felhizlalt Scavenging Hyena eldöntheti a meccset, ha nálunk van, próbáljuk előkészíteni számára a terepet. Egy elsőkörös Alleycat után különösen erős folytatás tud lenni.
  • Mulligan: fontos, hogy tudjuk 1-droppal kezdeni, ezért az Alleycat és a Jeweled Macaw előnyt élvez, ha valamelyikből már van, akkor a Crackling Razormaw-ra érdemes utazni.

AAECAR8EuwWXCNnCAobTAg2oAooDtQPrB8UI7QmBCs6uAuq7AuTCAonDAo7DAtfNAgA=

Mage

A Mage Hero lapja, Frost Lich Jaina szerencsére nem igényel túl nagy elköteleződést, viszonylag univerzálisnak mondható. Egy kis extra szinergiát azért megpróbáltunk kipréselni belőle, így a végeredmény egy jóárasított Mage lett Secretekkel és elementálokkal. Íme az Elemental Secret Mage, ami pont kijött a 3000 dustból.

  • Az Arcanologist a Mage egyik legjobb lapja, ráadásul Common, ezért butaság lenne nem rámenni kicsit a Secret vonalra. Márcsak azért is, mert kevés Secrettel is jól működik: a Counterspell és a Mirror Entity pont elegendő. Kirin Tor Mage-dzsel tempóhátrány nélkül pakolgathatod ki őket, a Kabal Crystal Runner pedig egy extra fenyegetést jelent, ami igen hamar lemehet 2 manára. A Medivh’s Valet sajnos Adventure lap, így nem kerülhetett be a deckbe.
  • Frost Lich Jaina mellé befért egy-két elementál is, de csak módjával. A Water Elemental alap, itt nem volt kérdés, és ha már ő ott van, bekerült a Servant of Kalimos – ez így egy teljesen optimális negyedik-ötödik kör, utóbbival pedig kiszedhetsz például Blazecallert, amivel amúgy nem lenne lehetőséged játszani. A Fire Plume Phoenix szintén az ötödik körös Servantot készíti elő.
  • Mindig figyeld, hogy mennyi direkt sebzés van a kezedben. Ha a játék elején kellően nyomást tudsz gyakorolni például egy Mana Wyrmmel, akkor még a tizedik kör előtt összejöhet egy két körös lethal Fireballokkal és Firelands Portalokkal. Ebben az esetben belefér, hogy arcra mész a lényeiddel és kockáztatod, hogy meghalnak, hiszen ha két kör múlva fixen nyersz a spellekkel, akkor teljesen mindegy.
  • Mulligan: a Mana Wyrm alap, ha ott van a kezdőkézben, akkor kereshetsz mellé bátran a Frostboltot, de az Arcanologist is ideális kezdőkéz-alapanyag. A Secreteket mindig keverd vissza!

AAECAf0EBE3JA7C8ApvTAg1xwwG7AosDlQOrBJYF7AWjtgKHvQLBwQKswgLCwwIA

Jó kísérletezést mindenkinek az olcsó paklikkal, hamarosan jövünk a folytatással!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva