League of Legends

Keljetek korán, brutális meccsnek ígérkezik az SKT vs Longzhu Gaming!


Az utóbbi évek egyik legkeményebb LCK döntőjének néz ki a holnapi. Reméljük az is lesz!

Közép-európai idő szerint augusztus 26-án, szombaton, délelőtt 10 órakor esik egymásnak Korea jelenlegi két legjobb csapata az SKT és a Longzhu Gaming.

Az SK Telecom szereplése nem meglepő, tekintve, hogy háromszoros világbajnokokról beszélünk, ráadásul a keret a világ legmagasabban jegyzett játékosaival van tele. Ami miatt mégsem tudjuk határozottan állítani, hogy ők az esélyesek, az éppen a nyári formájuk. Még a negyedik szezonban sem tudtak felmutatni ennyi vereséget egyhuzamban, pedig akkor a csapat ki sem jutott a világbajnokságra. Rendbe kellett hát tenni a játékosok fejét a rájátszásra, mert még arra is esélye volt a koreai óriásoknak, hogy nem lesz meg az idei VB szereplés.

SKT T1 (Forrás: Flickr)

A vezetőség sikerrel járt, ugyanis a rájátszásra egy teljesen új SKT-t sikerült összepakolni. Legalábbis mentálisan. Először az Afreeca Freecs csapatán gázoltak át, majd összetörték a Samsung Galaxy bajnoki címről szőtt álmait, s ezeket után még a nagy rivális KT szupercsapatát is összezúzták a Telecomok összecsapásán.

Ezzel a nagy rohammal be is biztosították a VB szereplést, és már csak a helyezésük kérdéses. Természetesen ez is nagyon fontos, hiszen ez alapján kerülnek majd beosztásra a világbajnokságon a csoportok.

Longzhu Gaming (Forrás: Flickr)

Egy valamit biztosan kijelenthetünk, a Longzhu Gaminget nem fogja megriasztani az SKT menetelése. Statisztikailag még mindig ők a legesélyesebbek, ugyan az SKT impozáns számokat mutathat fel a rájátszásban, de nekik volt három komoly találkozójuk, a Longzhu eddig pihenhetett és készülhetett.

Természetesen mindezt fel lehet fogni mind pozitívumnak, mind pedig negatívumnak. Pozitívum, hogy bőven volt idejük kielemezni az SKT formáját és stratégiák armadájával állhatnak szembe a regnáló világbajnokkal. Negatívum viszont, hogy hetek óta nem voltak komoly nyomás alatt, és egyből felvenni egy bajnoki döntő ritmusát nem biztos, hogy olyan könnyű. Az SKT folyamatosan nyomás alatt dolgozott, nekik biztosan könnyebb lesz beilleszkedni az atmoszférába, mint a Longzhunak a fotelből.

Faker (Forrás: Flickr)

Faker teljesítménye is kezd újra hasonlítani a hírnevéhez, a rájátszásban nála több MVP díjat senki sem kapott, így mondhatjuk, hogy a hátán cipelte a csapatát. Természetesen a Longzhut sem kell félteni, a sárkányok midese az egész szezon legértékesebb játékosának számít, összesen 13 MVP díjat gyűjtött be az alapszakasz folyamán. Ha valaki, akkor BDD fel tudja majd venni a versenyt a legendás Fakerrel.

BDD (Forrás: Flickr)

Kérdéses pont még mindig az SKT oldalán a top lane. Untara és Huni megosztott szerepeltetése folyamatos téma a közösségi fórumokon. Sokan úgy gondolják Huni teljesítménye húzta le az SKT-t, s bár ez egy kicsit erős kritika, a statisztika ezt támasztja alá. Szinte alig játszott Huni a rájátszásban, Untara viszont remekelt. A győzelmek pedig rendesen jöttek is.

A végső megmérettetés és vízválasztó pedig még csak most fog jönni mindkettejük számára. Teljesen mindegy, hogy ki fog kezdeni az SKT felső ösvényén, őt a szezon egyik legkiválóbb játékosa, Khan fogja várni a Longzhu oldalán. A világ legjobb Jayce játékosa bebizonyította, hogy mechanikája nem ismer határokat, és több mérkőzésen is szinte egyedül kényszerítette térdre csapata ellenfeleit. Mondanunk sem kell, nem csak Jayce-el remekelt

Khan (Forrás: Flickr)

A helyzet tehát adott egy igazán izgalmas döntőhöz. Vajon sikerül az SKT-nek a bravúr és bemutatja a világ talán legnagyobb visszatérését, vagy a Longzhunak végül sikerül letaszítania a világbajnokot Korea trónjáról? Holnap minden kiderül!

Augusztus 26, délelőtt 10 óra – SKT vs. Longzhu Gaming, LCK döntő! Ki ne hagyd!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva