League of Legends

Visszatért a Jungle Lulu! – Na de miért is?!

Cloud - Igrici Áron - 7 éve Címkék: jungle, Lulu,

Spirit megint alkotott, előrántott a zsebéből egy régi klasszikust.

Lulu nem először harcol dzsungel szörnyekkel. Mikor Spirit még a Fnatic játékosa volt egy évvel ezelőtt, már akkor is tudni lehetett, hogy a koreai dzsungeles szívéhez igencsak közel áll a hős. Ugyan első ránézésre rendesen trollnak tűnik a választás, ha mélyebbre ásunk, akkor azért meg lehet találni a racionális okokat is.

Ivern, amikor megjelent, magával hozott egy teljesen új jungler-szemléletet. A barátságos ent, mint második támogató vette ki a részét a játékból. A képességei szinte teljes egészében arról szóltak, hogy a társait segítse, s alig töltsön időt a dzsungelben. Ebben ráadásul még a passzívja is segítette. Nem meglepő tehát, hogy a legfontosabb tárgyak, amiket Ivernnek vettek a játékosok, csupa támogatók által is halmozott felszerelés volt. A buildje a Redemption és Ardent Censer köré épült.

Ivern (Forrás: leagueoflegends.wikia.com)

A folyamatosan mozgó metának köszönhetően Ivern idővel megbillent, majd szépen lassan eltűnt a színről. Ma már szinte alig használják. Az elképzelés viszont, hogy az újabban metának számító hyper-carry lövészek maguk mellett tudjanak egy második számú támogatót is, még korántsem tűnt el a profik fejéből.

Az Afreeca Freecs éppen a világbajnoki szereplésért játszott, amikor az MVP ellen 2-2-es állásnál, a döntő játékra egy Lulu jungle-t draftolt magának Spirit. Hogy miért tette mindezt? Választásával tökéletessé tette a hyper-carry kompozíciót. Az Afreeca alsó ösvényén, a jelenlegi metában egyik legerősebb lövész, Tristana kapott helyet, aki mellé sikerült elhoznia a csapatnak Jannát is. A támogató meghozta Tristanának a lehető legbiztonságosabb ösvényfázist. Az Ardent Censer spam mind a mai napig él és virul, így Tristana a Paradicsomban érezhette magát.

Tristana (Forrás: gameinfo.eune.leagueoflegends.com)

Erre a helyzetre kontrázott rá Spirit Luluval!

Amit ad:

  • Kiváló takarítás az AOE Q képességnek köszönhetően
  • Sok CC, így kiváló gank lehetőségek
  • A végső képességből adódóan biztonságos csapat harcok
  • Saját magát, valamint társait is képes gyorsítani, így vagy gyorsabban mozog ösvények között, vagy ellehetetleníti az ellenfeleket a meneküléstől
  • Ardent Censer – Hála a pajzsnak, amit kölcsönözni tud

A teljesen unortodox választás nem csak megzavarta az ellenfelet, de további dimenziókat adott a csapatjátéknak. Mivel Lulu képes pajzsot osztani, így egyértelmű volt, hogy az Ardent Censer elengedhetetlen tárgy lesz a buildből, ami Tristana dominanciáját erősítette tovább. Vicces, mert a Lulu-Janna duó szinte folyamatosan pajzs alatt tudta tartani Tristanát, így az alapvetően is erős lövészből, megállíthatatlan gyilkológépet csináltak.

Összegezve:

Lulu egy lehetőség arra, hogy betömjük azt az űrt, amit Ivern hagyott maga mögött. Ahhoz, hogy tényleg effektív legyen tudni kell, hogy mit szeretnénk elérni vele, csak akkor van bárminemű haszna, ha egy bizonyos hős segítésére választjuk. Továbbá az is elengedhetetlen, hogy legyen egy B tervünk, mint az Afreeca esetében Janna. Egy pillanatig sem gondoljuk azt, hogy ennek divatossá kellene válnia, Lulu továbbra is egy elsődlegesen támogató hős marad, akit esetlegesen használhatunk titkos fegyvernek, de csakis összeszokott csapatozás során.

Semmiképpen sem SoloQ választás!

Nyitókép: gameinfo.eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva