League of Legends

Clash! – Így néz ki a LoL legújabb kompetitív módja


Kiszivárgott néhány infó a legújabb kupa-módról. Most képről-képre megnézzük mire is lehet számítani a jövőben!

Már legalább két éve nem láttak a League of Legends játékosok standard kompetitív csapatmódot. Ezt a fajta szomjúságot a Ranked Flex próbálta átvenni, inkább kevesebb mint több sikerrel.

A problémára érkezik a válasz a Riottól, kliensen belüli bajnokságrendszert kapnak ugyanis a vállalkozószellemű játékosok és csapatok. A globális megjelenésig a vietnámi szerveren fogják tesztelni a módozatot, ám egy lelkes adatbányásznak köszönhetően belenézhettünk idő előtt az előkészületekbe.

View post on imgur.com

A kibányászott képekből és adatokból egészen sok mindent le lehet szűrni. Az egyik legfontosabb talán, hogy valószínűleg rangokhoz fogják kötni a bizonyos versenyek kvalifikációját. A probléma ezzel csak annyi, hogy a smurfök megállíthatatlanok. Az ESL kupák nagy fájdalma is többnyire a Goldban játszó Diamond vagy annál jobb játékosok megjelenése volt. Ha sikerül áthidalni ezt a “csalást”, akkor nagy robbanás lesz az új mód!

Na de nézzük mit tudunk eddig!

Indító felület (Forrás: surrenderat20.net)

Ha úgy döntünk, hogy belevetjük magunkat a Clash játékmód adta kompetitív élménybe, akkor ez az általános információkat tartalmazó ablak fog várni  minket. Röviden közli velünk a rendszer, hogy mire lehet számítani, ha tetszik a dolog, akkor nincs más hátra, mint rátenyerelni a Create Roster gombra.

Csapatösszeállítás menüpont (Forrrás: surrenderat20.net)

Láthatjuk, hogy külön szezon és mérkőzés díjazásokat hajkurászhatunk majd csapatunkkal, amit folyamatosan nyomon követ majd nekünk a rendszer. Az infó fölött állíthatjuk be a csapatunk nevét és logóját, valamint kapunk öt helyet is, amit teletömhetünk az általunk választott legjobb játékosokkal.

Csapatlogók (Forrás: surrenderat20.net)

A csapatlogókat előre elkészített listából választhatjuk majd magunknak. A változatosság kedvéért ezek a logók chroma formát is fognak kapni. A logók és chromák megnyitásához bajnokságokon kell majd indulni és egy bizonyos mérföldkő után nyithatjuk majd meg őket. Minél több logód és chromád van, valószínűleg annál rutinosabbnak/jobbnak számítasz majd.

(Forrás: surrenderat20.net)

Így fog kinézni a csapatösszeállítás menü, ha feltöltjük a gárdát játékosokkal.

Ticket/Jegy (Forrás: surrenderat20.net)

Lesz egy sajátos aspektusa a Clash játékmódnak, mivel nem csak barátokkal játszhatjuk majd, hanem technikailag bárkivel(?), így lesz egy bevásárló-rendszer a játékmódban. Pontosat nem tudunk még, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a meglévő ticketjeinkből (a versenyeken való teljesítményünkért fogunk kapni ilyesmit) megvehetjük kilóra a leendő társainkat. Kíváncsian várjuk hogyan fog mindez kinézni élőben!

(Forrás: surrenderat20.net)

Ha meghívnak egy bajnokságra, akkor az ugyan úgy a jobb felső sarokban fog megjelenni, mint az eddigi összes játékmód esetében.

(Forrás: surrenderat20.net)

Nincs kompetitív kupa elemzés nélkül! Lehetőségünk lesz utánajárni a többi csapat teljesítményének, rangjának, sőt úgy tűnik a legjobb karaktereiket is megvizsgálhatjuk majd. Ráadásul még a hősismereti szinteket is mutatni fogja a rendszer! Go pro or go home…

Elég impozánsan néz ki az új rendszer, már nagyon várjuk, hogy ténylegesen belevethessük magunkat az amatőr-kompetitív versenyek közepébe. Bízunk benne, hogy heti legalább 1 ilyen verseny lesz, szomorúan fogadnánk a havi-kéthavi rendszerességet.

Nektek tetszik az új Clash-mód? Mit vártok tőle?

Nyitókép: surrenderat20.net

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva