Hearthstone

De miért? Avagy íme a hivatalos indoklások a nerfekhez


A Blizzard így magyarázta az öt lap gyengítését.

A Blizzard kedd este bejelentette, hogy hamarosan öt Hearthstone lap is gyengítést fog kapni: az Innervate, a Fiery War Axe, a Hex, a Murloc Warleader, és a Spreading Plague is érintett a nerfhullámban. A változásokat bizonyára már láttátok, a mögöttük meghúzódó indoklásokat azonban nem feltétlenül – érdemes ezekről is beszélni egy kicsit. Avagy ezt írta a Blizzard!

Innervate

Kép: Blizzard

“A Druidnak jelenleg több erős változata is van, és mindegyik játszik a lappal. Az Innervate nagyon erős indulásokat tud biztosítani, melyekből nagyon nehéz felállnia az ellenfélnek. A változtatást követően az Innervate továbbra is egy egyszerű Basic lap marad, ami kicsit lassít az erős indulásokon, ugyanakkor továbbra is játszható marad azokban a deckekben, amik olcsó spellekkel játszanak.”

Milyen változtatásokon gondolkoztak még? Opció volt az is, hogy csak az elhasznált manakristályokat tölti vissza, hogy 1-re növelik a költségét, illetve hogy 4 manára növelik és 6 manát ad. Végül a lehető legegyszerűbb megoldás mellett döntöttek, ami a Counterfeit Coinnal is összhangban van.

Fiery War Axe

Kép: Blizzard

“A Fiery War Axe a Hearthstone megjelenése óta egy nagyon erős fegyver volt a Warrior számára. Alapból nagy tempóelőnyt ad az árért cserébe, ráadásul jól illeszkedett a kalózok, illetve a fegyverekkel szinergizáló lapok mellé. Az 1 manás drágítással lassul a Warrior tempója, illetve a lap ereje is csökkent.”

Milyen változásokon gondolkoztak még? Szóba került az is, hogy 2-re csökkentik a sebzését, szerintük azonban a manaköltség változtatása kevésbé zavarja össze a játékosokat, hiszen az mindig látszik a kézben is.

Hex

Kép: Blizzard

“A Hexen nem valamilyen aktuális probléma miatt változtatunk. A Shaman egy nagyon rugalmass class, aminél kicsit hiányzik az identitás, illetve az egyértelmű gyenge pont. A Hex változtatásával a Shaman némileg gyengébb lesz a nagy lények ellen és a Silence-elésben – egy class esetében nagyon fontos, hogy legyenek erősségek és gyengeségek is. Bár a Hexet jelenleg nem nagyon játsszák az agresszívabb Shaman deckekben, szeretnénk előre gondolkodni, ezért meglépjük ezt a gyengítést, szem előtt tartva a class identitását. Nem szeretnénk a Shamannak erős direkt leszedéseket adni, és ezen filozófia mentén igyekszünk majd haladni a jövőben is.”

Murloc Warleader

Kép: Blizzard

“A murloc-okkal könnyű korai előnybe kerülni, és ha az ellenfél nem tudja időben letakarítani az asztalt, akkor a Murloc Warleaderekkel könnyen beindulhat a hógolyó-effektus, ami végül megnyeri a meccset. A Health buff levétele megkönnyíti a board lepucolását, ugyanakkor a lap is megmarad egy olyan kártyának, ami köré lehet építeni. A különféle interakciók egyszerűsödése is egy előnye ennek a változtatásnak. A Wild Pyromancer + Equality kombó például eddig nem takarította le a többi murloc-ot, ha kint volt a Murloc Warleader, ami nem minden játékosnak volt tiszta.”

Milyen változtatásokon gondolkodtak még? A Rockpool Hunter gyengítése is szóba került a Murloc Paladin mostani ereje miatt, különösen a játék korai szakaszában. Végül azért döntöttek a Warleader gyengítése mellett, mert egyszerűsíti a Health buffok működését, illetve Classic lapként nem fog kirotálni a Standardből, így jobban szűkítette a dizájnlehetőségeket.

Spreading Plague

Kép: Blizzard

“A Spreading Plague egy nagyon jó védekező eszköz a Druid számára az agresszív deckek ellen, de 5 manáért túlságosan is hatékony volt. A manaköltség növelése valamelyest lassítja majd a kártyát, ugyanakkor a játék későbbi szakaszaiban továbbra is megmarad védekező lapnak.”

Milyen változtatásokon gondolkodtak még? Felmerült, hogy 6 mana helyett 7 manára növelik a költségét, mivel jelenleg ez a legerősebb lap a Jade és a Taunt Druid paklikban. Ám az Innervate gyengítésével együtt úgy érezték, hogy elég lesz az 1 manás drágítás is.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen hatása lesz a metára a nerfeknek – a napokban még mindenképpen foglalkozunk majd a témával, így érdemes lesz figyelni a gamer.hu-t!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva