League of Legends

Szokatlan pozícióban térhet vissza Ezreal!


Az utóbbi patchben buffolták Ezreal Q képességét. A Koreai szervernek több sem kellett azonnal vitték is a jungle-ba.

A buffnak köszönhetően javult a jungle clear és gankek is erősek lettek. A vélemény megoszlik az Ezreal jungle-t illetően, néhányan azt mondják használhatatlan, például UmTi a JAG dzsungelese mindenkit arra kér, hogy ne játsszanak Ezreal jungle-t mert borzasztó. De Ruler, a Samsung Galaxy játékosa pedig éppen az ellenkezőjét gondolja, szerinte jelenleg Ezreal az erősebb jungle karakterek közé tartozik. Score-t a KT Rolsterből és Peanut-ot az SKT-ből is láthattuk Ezreal jungle-ozni a napokban. Szóval a Koreai SoloQ-t elöntötték az Ezreal jungle-ek és megy a próbálgatás.

A választás és győzelmi arány (Forrás: op.gg)

A fenti ábrán láthatjuk, hogy a 7.17-es frissítéssel komolyat ugrott a hős választási aránya a dzsungelbe, s ezzel arányosan zuhant a győzelmi aránya is. Mondjuk ez nem meglepő, minél többen próbálgatják, az elején annál rosszabb lesz az arány. De azért szembetűnő az a 29 helyes javulás a pick-ratenél.

Miért jó az Ezreal jungle:

  • Iszonyú erős a játék korai szakaszában
  • Gyorsan takarítja a campeket
  • Nagy sebzés->Hatékony gankek, az E-vel követni tudja a Flashelő lanert, így nem kell Summonert égetnie
  • Kiválóan scale-el a játék végéig, így nincs igazán gyenge időszaka a harcokban

Kínában már a kompetitív porondon is próbálkoztak vele, igaz kevés sikerrel. A WE csapata végül elvesztette a meccset az Invictus Gaming ellen.

Lehet a többi pro is előveszi?

Lehetséges, azonban ne felejtsük el, hogy van egy pár hátránya is! Ha a játék elején lemarad, akkor szinte az egész játékban hasznavehetetlen lesz, egy jobb invade és máris tempó előnyt veszít. Illetve lövészként nehezen bánik el a csoportos szörnyekkel, a Krugokat és Raptorokat elég nehéz Ezrealel leszedni.

A legjobban teljesítő rúna oldal (Forrás: op.gg)

A dzsungeles lövész mindig is kétélű kard lesz, ezt már Kindred esetében is megtapasztalhattuk korábban. Mindenesetre a lehetőség adott, a koreai soloQ egyik legdivatosabb hősévé nőtte ki magát néhány nap alatt, ez pedig biztosan nem azért történt meg, mert abszolút haszontalan a karakter a fák között. S ha másra nem, az ellenfél megzavarására kiváló húzás lehet.

A legjobban teljesítő mesterségek (Forrás: op.gg)

Főleg azért lenne jó ha beválna az Ezreal jungle, mert ADC pozícióban manapság szinte soha nem láthatjuk, ami nem is csoda, hiszen kétség kívül a leggyengébb lövész a mostani metában. A jungle pozíció pedig egy új lehetőséget adhatna az Ezreal játékosok számára.

Nyitókép: YouTube

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva