Overwatch

Szépen bővül az Overwatch League, de mi a helyzet a régiókkal?


Hiába globális a liga, egyelőre minden Amerikáról szól.

A több hónapos csendet követően mostanra igencsak felpörögtek az események a globális Overwatch liga, az eddig több mint 200 millió dollárt megmozgató Overwatch League kapcsán: nemrégiben két további csapatot jelentettek be az első szezonra.

Két új város csatlakozott az Overwatch League-hez

Ha lehet hinni a híresztelések, akkor a Blizzard 14 csapattal szeretné elindítani az első szezont. Ebből 11 már megvan, további kettő szinte biztosra vehető, vagyis már csak egyetlen hely kiadó az érdeklődők számára – egyelőre.

A pár hónappal ezelőtti helyzethez képest ez mindenképpen örömteli, ha azonban megnézzük a városok eloszlását, akkor kiderül, hogy a “globális” jelleg egyelőre nem igazán valósul meg. Amikor a Blizzard tavaly novemberben felvázolta nekünk az Overwatch League koncepcióját, akkor valami ilyesmit képzeltek el:

Kép az Overwatch League első traileréből.

Ehhez képest a valóság az alábbi a fenti képhez viszonyítva:

  • 10 amerikai csapat (Boston, Houston, Los Angeles x2, Miami-Orlando, New York, Philadelphia, San Francisco + Chicago, Dallas)
  • 1 európai csapat (London)
  • 1 kínai csapat (Sanghaj)
  • 1 koreai csapat (Szöul)
  • 1 ?

Vagyis úgy néz ki, hogy erősen amerikacentrikus lesz az első szezon: jelen állás szerint a csapatok háromnegyedének az USA-ban lesz a főhadiszállása, és így a rajongótábora is.

Mindez persze nagyban köszönhető a piaci helyzetnek is, hiszen egyértelműen az Egyesült Államokból érkezett a legtöbb komoly érdeklődő – a hagyományos esport-csapatok többségének a 20 millió dolláros beugró miatt esélyük sem volt, így maradtak a dúsgazdag befektetők, jellemzően az amerikai sportok világából.

Az első szezon meccseit egyébként helyileg is az Egyesült Államokban játsszák majd, nem kizárt, hogy első körben ezért is az amerikai csapatok kerültek szóba. Reméljük azonban, hogy a későbbi szezonokban Európa, Ázsia és a többi földrész is komolyabb hangsúlyt kap majd, és létrejöhet egy nagyszabású, valóban globális liga!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva