Counter Strike

A HellRaisers, a NiP és a Heroic is kiesett minden idők legkeményebb EU Minor kvaliján


Teljesen felborult az európai erősorrend, a kvalira meghívottak közül végül csak 4 csapat jutott le a Minorra, a többit selejtezős csapat nyúlta be.

A közép-európai és balkáni régió fejlődését nem lehet megállítani a CS:GO-ban! Az EU Minor zárt kvalifikációjára a kontinens középső és keleti részéből összesen 8 együttes érkezett. Közülük pedig hatalmas meglepetésre végül öten is továbbjutottak. Egy török, két lengyel, egy szlovák/cseh és egy bolgár ötös mellett egy EU sztármix, egy francia és egy svéd lineup utazhat a Minorra.

Forrás: HLTV

Az OpTic új európai terminátorai várható volt, hogy keményen megnyomják majd első Major selejtező sorozatukat, sima 3:0-val jutottak tovább. Épp úgy, mint az újabban egyre több LAN-on felbukkanó Space Soldiers. Sztárjátékosuk XANTARES a torna MVP-jének is tekinthető, három meccsen 1.84-es ratinget átlagolt. A török csapat tehát ismét bizonyíthat LAN-on, az őket folyamatosan netplayernek bélyegzők előtt.

Forrás: HLTV

Az érdekes rész csak ezután jön, ugyanis a két francia csapat közül csak az EnVy ment tovább, az LDLC meccset se nyert. A svédek négyen indultak, de csak egy továbbjutójuk lett, bár tény hogy a GODSENT alatt is nagyon rezgett a léc az utolsó fordulóban. A három lengyel csapat 66%-ot hozott, ráadásul hármuk közül a legnevesebb együttes a KINGUIN kiesett. Míg a kevésbé ismert AGO és PRIDE utazhatnak a Minorra. A kvalifikáció során a magyar Game Agents szoros csatában veszített Bo1-et az ex-Outlaws ellen. Most már értjük miért, hiszen a bolgár csapat is kijutott a Minorra!

Nem úgy a Heroic, akik az eXtatus ellen bukták az utolsó meccset. Igazi tündérmese a 3 szlovák és 2 cseh játékosból álló együttes története, hiszen 2:0-val kezdtek, majd 2:2-vel is álltak. Eztán utolsó fordulóra kényszerültek a sokkal magasabban jegyzett Heroic ellen. De végül csak sikerült továbbjutniuk, a 15 éves csodagyerek frozen a lelkét kijátszott.

Erre az 5 mapon elért 1.33-as ratingje a legjobb bizonyíték, illetve az ilyen kritikus körökben mutatott klasszis teljesítmény!

A legnagyobb meglepetés a már említett KINGUIN, Heroic és LDLC mellett természetesen a HellRaisers és a NiP kiesése. DeadFox és csapata első meccsét simán nyerte a később továbbjutó PRIDE ellen, majd három eszméletlen szoros csata jött a Space Soldiers, az AGO és a Binary Dragons ellen. De végül mindhármat elbukták.

Forrás: HLTV

A végeredményt elnézve kijelenthetjük, hogy alaposan felborult a papírforma, keményen átrendeződtek az európai erőviszonyok! A zárt kvalira meghívott csapatok közül csak 4-en jutottak le a Minorra, a többi belopták a nyílt kvalifikációból lejutó kiscsapatok. Alig várjuk a Minort, ahol a továbbjutó nyolc csapat öldöklő küzdelmei után csak ketten juthatnak majd ki a Major kvalira.

Ha most kellene tippelni, talán csak az OpTic továbbjutására mernénk fogadni. Bármi megtörténhet november elején a bukaresti Minoron!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva