Counter Strike

Ezért “haldoklik” a CS:GO


Mindenki ezerrel temeti a játékot, na de mik az okai ennek? Vagy talán mégsem haldoklik a CS?

Alig tolják már a CS-t

A CS:GO népszerűsége vitathatatlanul csökkent az elmúlt időben. Ennek egyik fő oka a PUBG, ami egy kellemes kiegészítő játék a CS mellett, ám mégsem teljesen azt nyújtja, mint a CS:GO. Az a helyzet, hogy bár a PUBG elég keményen hódít, valódi ellenfele még mindig nincs a CS:GO-nak kompetitív FPS szinten, ez pedig nem hiába van így. A PUBG közel sem annyira skill alapú játék, mint a CS:GO, sokkal randomabb a játék a jelenlegi állapotában, ameddig ezen nem változtatnak, a Counter-Strike-nak addig nincs sok félnivalója.

Steam Toplista

A Steam szerint is már sokkal kevesebben játszanak CS:GO-t, de ezzel mi baj? Az igazi keménymag továbbra is folytatja a játékot, akik pedig csak azért kaptak rá, mert népszerű volt, azok tovább vándorolnak, de ezzel együtt a csalókból is kevesebbet kapunk, hiszen a csalók is leginkább a népszerű játékokban szeretik elrontani mások játékát.

A CS:GO tele van csalókkal

Aki pedig azt hiszi, hogy a PUBG-ben kevesebb csalás érhető el, az téved. A VAC rendszerét valóban könnyebb átverni, mint a PUBG által használt BattlEye-t, ám korántsem lehetetlen. A speedhack és az aimbot simán megvalósítható a PUBG alatt is, a WH kicsit keményebb dió, azt az egyszerű copy-paster, programozáshoz nem értő vérpistike nem fogja tudni megcsinálni, mint CS-ben ez igaz, de aki akar az előfizet itt is valami csalásra és a CS:GO-t pedig pihenteti egy időre.

PUBG WH összedobása pár óra alatt | Forrás: Namazso

Azzal pedig, hogy a nagy többség továbbáll, egyrészt kevesebb csaló marad, másrészt pedig szűkül a piac, ami a skin árakra nem feltétlenül lesz jó hatással. A legnagyobb probléma pedig véleményem szerint nem a csalókkal, hanem a játékosokkal van.

Ugyanis a legtöbben egy sima luckshotra bemondja, hogy “oké ez csal” és onnantól kezdve nem hajlandó teljes lelkesedéssel játszani, hanem eltrappolja magát, folyamatosan forcebuy-ol, ami egyrészt az egész csapat egységét megbontja, másrészt simán lehet, hogy egyáltalán nem is csalt az ellenfél, hanem csak szerencséje volt.

Aztán pedig folyamatosan megy a sírás, hogy tele van a játék csalókkal, pedig az igazán jó csalókat nehéz leleplezni, teljesen biztosra csak akkor lehet mondani valakiről hogy csal, ha nagyon béna, vagy pedig ha pörgőaimozik.

Na de mit is kellene ilyenkor csinálni, ha valaki rohadt gyanús?

  1. Telespammelni a chatet azzal, hogy “fck u cheater”
  2. Rávenni minden körben, hiszen úgyis csal a gyerek, majd folyamatosan rusholni, bármi is történik
  3. Elmondani neki, hogy az édesanyjával elég jó viszonyt ápoltok mellékesen
  4. A fenti hármat egyszerre
  5. Megpróbáltok rendesen játszani és kihozni a legtöbbet a meccsből

Ugye, hogy az utolsónak van egyedül csak értelme? Ne felejtsük el, hogy attól, hogy csal valaki, még egyáltalán nem biztos, hogy le tudja hozni az egész meccset. Ha pedig olyan helyzetekbe kényszerítjük, hogy erősen rá kelljen nyúlnia a cuccra, akkor az az Overwatch-ban is látszani fog, nem pedig csak azt látják, hogy gyökér módjára folyamatosan ráveszi az ellenfél, ő pedig csak kivár a megfelelő helyen. Ha pedig esetleg még legyőzni is sikerül a csalót, annál jobb érzés nincs.

Oskar VAC shotja miatt hozta le a mouz a kört – gamer.hu

oskar óriásit mákolt és emiatt tudta lehozni a kört a csapat. A mouznak a ROG Masters 2017 EMEA kvalifikációján sikerült megszerezniük az egyik fenntartott helyet, így a 250,000 $-os főeseményen is láthatjuk majd őket a Gambittal együtt. Ehhez pedig nagy szükség volt oskar lövésére, mivel az Inferno már a döntő pálya volt, így nagy szüksége volt a mouznak erre a körre.

Abba pedig bele se menjünk, hogy mennyien nem csalnak, csak direkt szivatják az ellenfél csapatát ezzel. Attól, hogy valaki bebindeli az “aimware own me”-t és spammeli a chatbe, még nem biztos hogy csal, lehet, hogy épp a pszichikai hadviselés része és csak az a célja vele, hogy idegesek legyetek.

Jó de egy kalap **** a hitbox, nem lehet így játszani

Az véletlenül sem lehet, hogy nem a hitbox a hibás, hanem mondjuk te nem találtad el az ellenfeled? Mindig kell okolni valamit, igaz?

Már elég rég volt, hogy átdolgozták a hitboxokat és a korábbi téglalapok helyett sokkal realisztikusabbá vált a karakterek hitboxa. Aki régóta játszik, az tudja, hogy mekkora előrelépés volt ez annak idején. Aki pedig valaha is játszott más picit is hasonló játékkal, legyen az akár az oly népszerű PUBG, az tudja, hogy a CS:GO hitboxa fényévekkel sok más cím előtt jár. Egyedüli probléma a 64 tick, némi javulást hoz, ha 128 tickes szerveren játsszuk a játékot, de azért nem olyan égbekiáltó a különbség, aki ügyes, az 64 ticken is jól fog játszani.

TL;DR

Attól, hogy kevesebben játszanak vele, még mindig az egyik legnépszerűbb játék. A CS-t nem kell félteni, nem fog a süllyesztőbe kerülni. Ha valaki csal szerinted ellened, akkor adj bele mindent és mutasd meg neki, a konzolba mehet az “ignoremsg”, hogy ne láss semmit a chatből. Ha pedig nem ad be valamit, akkor nem kell feltétlenül a játékot szidni, mert nem biztos, hogy azzal van a probléma.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva