League of Legends

Update: Végre megszűnhet az Ardent Censer dominanciája!


Aki követi a világbajnokságot az tudja, az Ardent Censer-ügy már minden csak nem vicces. De van remény!

Ha szavaznunk kéne, hogy “minek” volt a legnagyobb hatása a 2017-es League of Legends szezonra és közösségre, szinte biztosan állíthatjuk, hogy az Ardent Censer lenne a vitathatatlan győztes. Kétségkívül a leghosszabb ideje domináló tárgy idén, arról nem is beszélve, hogy egyedül ez az egy támogató felszerelés képes meghatározni a jelenlegi support metát. Ez pedig semmiképpen sem egészséges a játékra nézve!

Ezért is tervez a Riot egy újabb nerf-hullámot ereszteni a tárgyra!

Az első valamirevaló gyengítés a 7.17-ben érkezett a Censerre, ekkor csökkentettek a tárgy támadási sebesség buffján, valamint lejjebb vettek az életerőszívás adatokból is. Nem volt egy szignifikáns módosítás, szinte minden stat magasan maradt, nem is oldotta meg a problémát a próbálkozás. Majd nem sokkal később érkezett a 7.19, ahol már látszott, hogy a Riot is komolyan gondolja a változtatást, lekaparták a tárgy effektlistájáról az on-hit gyógyítást. Ami viszont ellensúlyozta ezt a lépést, az a korábbi nerf eltörlése. Így hát effektíven nem tett semmit a tárggyal a Riot, visszaállította a régi formájába, s szimplán csak korlátozta a hatásokat, háromból kettőre redukálva azokat.

Persze mondanunk sem kell, hogy ez a lépés nem lassított az Ardent-trenden, olyannyira nem, hogy azóta egyeduralkodója a játéknak a tárgy. Az “egy kattintással pajzsoló és gyógyító” karakterek ellepték az Idézők Szurdokát, s egészen a legutóbbi PBE frissítésig úgy tűnt, el sem mozdulnak onnan még egy jó darabig.

A 7.21-es PBE frissítésben ugyanis megjelent egy olyan nerf a tárgyra, ami meghatározhatja a játék jövőjét! Szinte teljes mértékben ellehetetleníti a Censert a fejlesztőcsapat. A tárgy élőszerveres változata éppen a korai szakaszt turbózza fel és látja el a csapatot early sebzéssel. A PBE-s forma pedig éppen a kései szakaszra erősödik fel, ami nagy tempóveszteséget jelent az Ardent Censer halmozóknak. A támadási sebesség és az on-hit sebzés effektek teljesen el lettek gáncsolva! A támadási sebesség bónusz +20-35%-ról, +10-30%-ra csökkent, a szám a karakter szintjéhez igazodik. Ugyan így a sebzés is gyengül, itt a 20-35-ös bónusz intervallum zuhant egészen 5-20-ig. Természetesen itt is a hős szintekhez kell viszonyítani a bónuszt. 

Eleinte még biztosan nem fogják leváltani a technikásabb támogatók az Ardent Censer használókat, de ez a nerf már elég szignifikáns lesz ahhoz, hogy az emberek elkezdjenek kísérletezni és más alternatívákat felkutatni. Ha megfelelőnek tartja a Riot a módosításokat, már a jövőheti 7.21-es patch-csel érkezhet a módosítás.

Nyitókép: eune.leagueoflegends.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva