League of Legends

Megérkezett a Burst Mage Galio és hihetetlenül OP!


Galio változtatásai rendesen érthetetlenek. De megtörtént!

A nyári szezon óta divatos választásnak számít a profik között Galio, ráadásul a világbajnokságon is meghatározó szerepet tölt be a karakter. Viszont ez nem garancia arra, hogy az amatőrök is ugyan így teljesítenek vele. Olyannyira nem, hogy az élő szervereken egyáltalán nem kimagasló a győzelmi és választási aránya. Nem is csoda, ugyanis a karakterhez szükséges egy csapat, hogy jól működjön. Azzal pedig biztosan nem árulunk el nagy titkot, hogy mindezt az alsóbb szinteken, a rangsorolt játékoknál nehéz elvárni. Csapatmunka nélkül, Galio sajnos nem ért semmit…

Egészen idáig! A probléma orvoslására a Riot úgy döntött, kivágja az ablakon a tank Galiot és burst mage-et csinál belőle! Hogy hogyan? 

Csökkentették a képességek alap sebzését, viszont rendesen megfejelték az AP arányokat rajtuk.

A W képességének is gyengítették a defenzív adatait, viszont ezt is AP aránnyal ellensúlyozták. Minél több Ap-t halmozunk a karakterre, annál szívósabbá fog válni! Természetesen hagytak egy kiskaput is a fejlesztők, ez a védelem varázssebzés ellen véd, az AD karakterek ellen nem lesz túlságosan jó az ellenállásunk Galioval. Persze ezt a problémát akár egy Zhonya meg is oldhatja…

Aki azt gondolja, hogy egy apróbb AP arány buff nem változtat semmin, az most kapaszkodjon meg, ugyanis a változtatások egyáltalán nem kis mértékűek! A passzív képességének sebzése az eddigi 40% scalingből 70%-ra nőtt! A Q képességének AP aránya is meg lett fejelve további 20%-al, mostantól 90% AP-t hasznosít a skill. Ez agyatlanul erős egy gyakorlatilag spammelhető képesség esetében! Majd ha mindez nem volt elég, az E képessége is ugyan azt a bánásmódot kapta mint a Q, 70-ről 90-re nőtt az AP aránya a spellnek.

Vandiril készített is egy videót az új Galioról:

Minden ami a fenti videóban van valóság, a Riot rendesen elintézte a középső ösvényt a szezon végére. Galio ingyen LP lesz a szezon célegyenesében, vagy tiltsd ki, vagy hozd el, de semmiképpen se engedd át az ellenfélnek!

Mit szóltok ehhez a változáshoz?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva