Counter Strike

Botrányos volt a PlayIT kvalifikációja


A PlayIT kvalifikációjáról rengeteg negatívumot mondtak a játékosok, de mi is áll a dolgok hátterében?

Az idei PlayIT CS:GO kupája kicsit másképp alakult, mint a korábbi években. Ezúttal a top 8 csapatot a szakmai zsűri állította össze, az ICL közreműködésével, ezek a Pixel, Team Plague, KnockOutStars, ROG-WARRIORS, N6, FiVEn00bs, GameAgents és a culture. Az alsó ágról pedig online kvalifikációval tudnak bekerülni a további csapatok, aminek az első fordulója tegnap ért véget elég nagy fejetlenség közepette. Az esetről SzarvasMarhát kérdeztük meg, aki részt vett ezen a selejtezőn.

Sn0w: Mi volt a legfőbb baj szerinted a PlayIT kvalifikációján?

SzarvasMarha: Igazából egytől-egyig minden baj volt, nem volt egy jó dolog sem a cupon: Több órás csúszás, nem voltak szerverek, nem volt anti-cheat, teli volt VAC bannos playerrel, admin sem volt a helyzet magaslatán.

Sn0w: Az óvásokkal mi újság? Tényleg a VAC banos játékosok óvták egymást?

SzarvasMarha: Igen,teljesen így van. Moszkvics csapata, ahol farennek van egy régi vac banja, ahol ergonak az elmúlt másfél évben 3 vac banja van, megóvták a döntőben lévő 7 vacos hel1éket, meg talán előtte még egy csapatot, de azokról nem tudok sokat.

PlayIT 2016 | Forrás: The War Room

Sn0w: Mit szólnál egy hunbanlisthez? Szerinted megoldás lenne begyűjteni ezeket a játékosokat? Vagy mit javasolnál hasonló helyzetekre?

SzarvasMarha: Szerintem jó megoldás lenne ez a dolog, a csalók ki lennének szűrve. Egyébként pedig a legkeményebb anti-cheat használata lenne a legegyszerűbb. Nem hiszem,hogy egy ESL-en nem lehetett volna megszervezni az egészet.

Sn0w: És így mi lesz a kvalival? Tényleg újrarendezik ?

SzarvasMarha: Nem tudom a szervezők nézik-e a történéseket, a jogos felháborodást. Remélem, hogy újra lesz játszva az egész egy normális platformon, illetve minden olyan játékostól bocsánatot kérnek, akik tisztességgel részt vettek a cupon és minden kellemetlenséget tűrtek, ameddig csak tudtak.

Megkérdeztük a hazai játékosokat, mit gondolnak mat1 visszatéréséről – gamer.hu

Mindenkiben kétes érzések keverednek az esetről, ezért megkérdeztük mit gondolnak a hazai játékosok mat1 visszatéréséről. Megkérdeztük a hazai scene releváns szereplőit, hogy mit is gondolnak mat1 visszatéréséről. Aki lemaradt volna esetleg a történtekről, mat1 visszatért és ismét elindult a WESG-n, ám ezúttal egy teljesen új csapatban htmL, SzarvasMarha, gejmzilla és a volt csapattársa, bodito mellett próbál szerencsét.

Sn0w: Hogy hogy ennyire felidegesítettek most a csalók? Legutóbb még mat1val akartál indulni a WESG-en.

SzarvasMarha: Akartunk, de nem lett belőle semmi. Beláttuk, hogy hiba volt. Aki csalt az bűnhődjön. Nem mellesleg ezen a kvalin csaltak is, nem csak anno egyszer.

Sn0w: Erre van bármilyen bizonyíték vagy valami visszanézhető demo a csalásról?

SzarvasMarha: Nem foglalkoztam vele, nem is érdekelt a demo visszanézés. Akinek a távol/közeljövőben volt bármilyen banja, illetve csak ott érvényesülnek ahol saját szerveren játszhatnak azoknál nem kérdés hogy csalnak-e.

PlayIT 2016 | Forrás: The War Room

A PlayIT idáig nem adott semmi tájékoztatást az esetről, még a Facebook oldalukra sem posztolták ki az eredményt, ezért még az is lehetséges hogy az egész kvalifikáció érvényét veszíti és egy újat fognak kiírni helyette.

Borítókép: The War Room

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva