PUBG

Élesebb és színesebb kép? A ReShade telepítése és használata


Úgy érzed nem látod meg időben az ellenfeleket? A ReShade ebben is tud segíteni!

(A post eredetije pubg.hu-n született meg Tibi és jómagam jóvoltából, azonban az oldal átalakítás miatt pár hétig elérhetetlen lesz, így átköltöztettük ide a leírást.)

Ennek a programnak segítségével a megjelenített képet tudjuk valamilyen szinten befolyásolni. A program teljesen legális! Nem kell félned attól, hogy a használata miatt kitiltanak a játékból.

Nem merted eddig használni a ReShade-t? Aggodalomra semmi ok!

A programot itt letudod tölteni és a telepítése nagyon egyszerű.

  1. Először is keresd meg a játékkönyvtárban található .exe fájlt, ez alapértelmezetten a következő: “C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64\TslGame.exe”
  2. Kiválasztjunk a rendering API-t, ami számunkra most a Direct 3D 10+.
  3. Ha a program megkérdezi: “Do you wish to download a collection of standard effect from https://github.com/crosire/reshade-shaders?” — az igenre nyomunk.
  4. Rákattintunk az Uncheck All-ra is kiválasztjuk az effekteket amiket szeretnék feltelepíteni. (Pár sorral lejjebb megtalálod az ajánlott effekteket.)

Ha így sem lenne teljesen egyértelmű, akkor a telepítési folyamatról és a beállításokról megnézhetsz itt egy videót , itt pedig egy szöveges leírást.

Teszteléshez én 6 effektet használtam:

  • AdaptiveSharpen (Élesebbé tehetitek vele a játékot)
  • Clarity (Élesebb és tisztább képet ad)
  • (fake)HDR (Fényesebb lesz tőle a játék, és megnöveli a színtartományt)
  • LumaSharpen (Ugyan azt csinálja mint az AdaptiveSharpen. Egyszerre a kettőt használni felesleges)
  • Technicolor2 (Élénkebb és kevésbé szaturáltabb színpalettát ad)
  • Vibrance ( Világosabb és élénkebb színpalettát ad)

Játék indítása után Shift+F2-vel tudjuk előhozni a ReShade kezelőfelületét.
Első indításnál létre kell hoznunk egy új profilt, ezt a plusz jelre kattintva tehetjük meg, majd egy név beírása után kezdhetjük is a testreszabást.
Gyorsbillentyűre rakhatjuk a különféle effekteket, hogy játék közbe a kezelőfelület előhozása nélkül gyorsan tudjuk ki-be kapcsolni ezeket.

Minden effektnek minden változóját egy csúszkán tudjuk állítani, hogy biztosan olyan végeredményt érjünk el, mint amilyet szeretnénk. Ha minden effektet rendesen beállítottunk, akkor a Settings fülön átállíthatjuk a programot Performance módra, így megnyitás után a Main fülön csak az effektek nevei jelennek meg, ahol ki-be tudod kapcsolgatni őket, a részletes beállítások nem.

Én beállításaim (csak azokat említem meg, amiket elállítottam az alapról):

AdaptiveSharpen

  • Sharpening strength: 1.000

Clarity:

  • ClarityRadius: 3
  • ClarityOffset: 2.000

(fake)HDR:

  • Power: 1.040

LumaSharpen: 

  • minden alap

Technicolor2:

  • strength: 0.500

Vibrance:

  • Vibrance: 1.000

Ha valahol elakadtál esetleg a szöveges leírásban, vagy csak biztos akarsz lenni a dolgodban, nézd meg a következő videót:

Mit tegyek ha indításkor crashel a játék?

  • Telepítés előtt full screen módból tedd át valamelyik ablakos módba
  • A reshade által TslGame.exe mellé bepakolt  dxgi.dll-t  átnevezni d3d11.dll-re

Tibi véleménye:  

Én ezekkel a beállításokkal a Clarity + Vibrance beállítást használom játék közbe, és sokkal szebb így a játék szerintem. Először furcsa volt, de most már az a furcsa, ha ezeket kikapcsolom. Nagyon fakónak érzem úgy a játékot.

Árpi véleménye: 

Eleinte féltem kipróbálni, hisz a menüje is elég hasonló egy-egy cheat programéhoz, aztán egyik nap mégis erőt vettem magamon és feltelepítettem. Én is elég sok pluginját használom a ReShade-nek, ezek a teljesség igénye nélkül. (A post írása óta kettőre redukáltam a pluginok számát, mert az AdaptiveSharpen nálam elég sok FPS-t kezdett enni pár hete):

  1. Technicolor2
  2. LumaSharpen

Beállításaimat ezen a linken eléred, és valami.ini néven elmentve a játék exe-je mellé pakolva a ReShade be is tudja ezeket a beállításokat tölteni az alábbi módon a “Home” fülön (Gyakorlatilag betöltesz egy már kész profilt).

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva