Gaming

Teljesen szétcincálják az EA-t a Star Wars Battlefront II miatt


Elképesztő panaszáradat zúdult a fejlesztők és a kiadó fejére.

Hivatalosan ugyan csak november 17-én, pénteken jelenik meg a Star Wars Battlefront II, az EA előfizetéssel rendelkező játékosok azonban már az előző héten belekóstolhattak a második részbe. A korábbi bétateszt után rengeteg kritikát kapott a játékban szereplő mikrotranzakciós rendszer, és bár a fejlesztők azt ígérték, mindenképpen változtatni fognak, a helyzet most sem sokkal jobb – a visszajelzéseket tekintve legalábbis semmiképp.

A legtöbb panasz a megnyitható hősök kapcsán érkezik. A legnevesebb karakterek, mint Luke Skywalker vagy Darth Vader nem kevesebb mint 60.000 kreditbe kerülnek, egyes játékosok pedig kiszámolták, hogy nagyjából 40 órányi játékkal lehet megnyitni őket. Mármint nem mindet, hanem egyetlen darabot – és ekkor semmi másra nem költöttünk pénzt.

Az EA valamelyest próbálta csillapítani a kedélyeket:

“A célunk az, hogy a játékosok büszkék legyenek és úgy érezzék, elértek valamit azzal, hogy sikerült megnyitniuk egy új hőst” – szerepel a fejlesztők alábbi posztjában.

Az eredmény? Ez a hozzászólás lett minden idők legtöbbet downvote-olt posztja a Redditen, jelenleg mínusz 214 ezer pontnál jár.

Kép: Reddit

A gigantikus népharag a community csapatban dolgozók mindennapjaira is rányomja a bélyegét természetesen. Akad köztük olyan is, aki napi öt halálos fenyegetést kap, ami még akkor is durva, ha nyilván nem kell őket komolyan venni – nem lehet egyszerű ilyen hangulatban dolgozni. Olyan szempontból különösen hálátlan a community team feladata, hogy nekik kell “benyelniük” azt a gyűlöletözönt, ami valójában a fejlesztőknek és a kiadói filozófiának szól, nem nekik.

Nem túlzás tehát azt mondani, hogy áll a bál jelenleg a Star Wars Battlefront II körül, ami nem feltétlenül jó reklám alig pár nappal a megjelenés előtt. A fejlesztők azt ígérik, hogy ha szükséges, lesznek változások, a visszajelzéseket is folyamatosan követik. Innen azonban nehéz lesz maguk mellé állítani a játékosokat – márpedig erre szükség lesz, ha hosszú távú sikerekben gondolkodnak.

Update (november 14.)

Az EA úgy tűnik hallgatott a panaszáradatra: változtattak az egyes hősök kreditértékén!

UPDATE: Csökkennek a hős kioldáshoz szükséges költségek a Battlefront 2-ben!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva