Fifa

A FIFA 18 alapján ezek a csapatok jutnának tovább a BL-ből


Több csoportban is alaposan megváltozna a sorrend a jelenlegihez képest.

Egyre élesedik a helyzet a Bajnokok Ligájában: a csoportkör 16 továbbjutó helyéből 6 már gazdára talált, ma este pedig újabb csapatok vívhatják ki a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba. De vajon mennyire alakulnak az eredmények a papírforma szerint? Vagy akár meg is fordíthatjuk a kérdést: mennyire reprezentálja a valós erőviszonyokat a FIFA 18?

Pontosan erre voltunk mi is kíváncsiak, ezért megnéztük, hogy a FIFA 18 értékelései szerint melyik 16 csapat jutna tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből.

Lent megnézhetitek a “virtuális” csoport-végeredményeket, vagyis hogy a FIFA 18 szerint milyen sorrend alakulna ki az egyes kvartettekben. Zöld betű jelöli azokat a csapatokat, akik a “valós” pozíciójukban találhatóak, piros pedig azokat, akik a játékban máshol végeznének (zárójelben láthatjátok az aktuális csoportállást).

A csoport

  1. Manchester United (1.)
  2. Benfica (4.)
  3. CSZKA Moszkva (3.)
  4. Basel (2.)

A Manchester United első helye megfelel a papírformának, mögöttük azonban pont fordított lenne a sorrend a játék szerint

B csoport

  1. Bayern München (2.)
  2. PSG (1.)
  3. Anderlecht (4.)
  4. Celtic (3.)

A két nagyágyú csatájából a valóságban a PSG került ki eddig győztesen, a FIFA 18-ban azonban a Bayern lenne a csoportelső.

C csoport

  1. Chelsea (2.)
  2. Atletico Madrid (3.)
  3. AS Roma (1.)
  4. *Qarabag (4.)

Bizonyára senkit sem lep meg, hogy a Roma eddig erőn felül teljesít, hiszen a játék szerint is csak harmadikok lennének. Ehhez képest nekik tűnik a legbiztosabbnak a továbbjutás a nagy hármasból – igaz, a Chelsea első helye még simán összejöhet.

D csoport

  1. Juventus (2.)
  2. Barcelona (1.)
  3. Sporting CP (3.)
  4. Olympiakosz (4.)

A játék egy leheletnyivel magasabbra rangsorolja a Juventus-t, mint a Barcelonát – az olaszoknak ma este egy nagy arányú győzelem kellene ahhoz, hogy előidézzék a fenti sorrendet.

E csoport

  1. Liverpool (1.)
  2. Sevilla (2.)
  3. Szpartak Moszkva (3.)
  4. *Maribor (4.)

Akár hiszitek, akár nem, ez az első csoport, ahol a FIFA 18 szerinti papírforma alapján alakul eddig a sorrend.

F csoport

  1. Manchester City (1.)
  2. Napoli (3.)
  3. Sahtar Donyeck (2.)
  4. Feyenoord (4.)

A Napoli eddig alulteljesít a Sahtar Donyeckhez képest, az utolsó játéknap végére azonban még simán feljöhetnek a nekik prognosztizált második helyre!

G csoport

  1. Monaco (4.)
  2. FC Porto (2.)
  3. Besiktas (1.)
  4. RB Leipzig (3.)

Na, itt totális a káosz! A Monaco immáron fix kiesése alulmúl minden várakozást, hiszen a játék szerint is elsőnek kéne lenniük, a már biztos továbbjutó Besiktas pedig csak harmadik lenne. Egyébként az összes csoport közül ez a legszorosabb: 80 és 78 közötti értékeléssel bír mind a négy csapat.

H csoport

  1. Real Madrid (2.)
  2. Tottenham (1.)
  3. Borussia Dortmund (3.)
  4. *APOEL (4.)

A BL halálcsoportja meglepetést hozott, hiszen végül a Spurs lett a csoportelső, a címvédő Real pedig csak másodikként fog továbbmenni, bárhogy is alakulnak az eredmények. A játékban is ők lennének a továbbjutók, csak éppen fordított sorrendben.

*(a játékban nem szerepel, automatikusan utolsónak vettük)

24 meccs persze még hátra van a Bajnokok Ligája idei csoportköréből, így még bőven változhat a sorrend a valóságban – meglátjuk a végén, hogy mennyi egyezés lesz!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva